Published On: Čet, kol 9th, 2018

IZETBEGOVIĆ: Čoviću je preče da se dogovori sa Sarajevom, nego Banjalukom ili Beogradom

Bosna i Hercegovina je riješena i ne može se povezati s Kosovom i sličnim otvorenim pitanjima, kazao je sinoć u Mostaru Bakir Izetbegović prije javne tribine u Narodnom pozorištu. U njegovoj pratnji bili su i Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH i Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara.

Izetbegović je, kako piše Klix.ba kazao kako je Mostar pravo mjesto da se razgovara o odnosima Bošnjaka i Hrvata, koji moraju biti bolji.

“Ti odnosi bi i bili bolji da se mudrije odnose prvaci koji predstavljaju ova dva naroda, a neisključujem tu ni sebe. Mislim da bi gospodin Čović trebao imati u vidu da pedeset posto hrvatskog korpusa živi izmješano s Bošnjacima i da je daleko preče napraviti dogovor s nama u Sarajevu, nego s nekim u Beogradu ili Banjaluci. Izaći u susret kad je u pitanju Islamska zajednica, pokazati pijetet kad su u pitanju zločini nad Bošnjacima, pomoći da se ti odnosi popravljaju i imati više sluha za nas kad je u pitanju Bosna i Hercegovina, braniti interes svoje zemlje u kojoj smo rođeni i on i ja”, izjavio je Izetbegović.

Bakir Izetbegović je kazao kako odnosi Beograda i Zagreba, te pitanje Kosova, imaju reperkusije na Bosnu i Hercegovinu samo psihološki, ali ne i stvarno./HMS/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare