Published On: Čet, ožu 25th, 2021

IZETBEGOVIĆ: Ako se Bogićević predomisli vjećnici SDA će glasati za njega

Odustajanje Bogića Bogićevića od kandidature za gradonačelnika Sarajeva bila je jedna od tema intervjua Bakira Izetbegovića, lidera SDA, koji je danas objavio portal Faktor.

Izetbegović je poručio da će vijećnici SDA ukoliko se Bogićević predomisli glasati za njega i dati svu potrebnu podršku kako bi bio uspješan gradonačelnik.

”Skaka je bio uspješan gradonačelnik, iza njega će ostati niz dobro osmišljenih i kvalitetno dovršenih projekata. Ne vidim razlog i potrebu da ga Dino Konaković vrijeđa i proziva. Nije Skaka kriv što je došlo do nesloge i odustajanja od podrške sinu Kemala Ademovića unutar “Četvorke”.

Nažalost, sva politika stranaka “Četvorke”, a od jučer “Trojke”, je konflikt, svađa, optužbe i spinovanja. U posljednje vrijeme se svađaju međusobom, i ta njihova svađa je upropastila šansu da dobijemo dva dobra gradonačelnika, Guzina u Mostaru i Bogićevića u Sarajevu. U svakom slučaju, ako se Bogić Bogićević predomisli, i prihvati kandidaturu, vijećnici SDA će glasati za njega, a zatim ćemo mu dati svu potrebnu podršku kako bi napravio uspjeh na poziciji gradonačelnika Sarajeva”, rekao je Izetbegović.

Podsjećamo, Bogić Bogićević odustao je od kandidature za gradonačelnika Sarajeva. On je, naime, jučer poslao pismo Nerminu Nikšiću lideru SDP-a, u kojem ga je obavijestio o odluci.