Published On: Pet, tra 23rd, 2021

IZBRISAT ĆE KONAČNO KSENOFOBONE GRAFITE? Neumljani donose novu strategiju za promociju turizma?

“Udruga hotelijera Općine Neum” osnovana je u ponedjeljak u prostorijama Grand Hotela Neum.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici 16 od 18 registriranih hotela na području Općine Neum te su donijeli Odluku o osnivanju Udruge.

Glavni ciljevi, kako navode, su promocija ugostiteljstva i turizma uopće općine Neum, suradnja s drugim sličnim Udrugama sa područja HNŽ, Federacije BIH, BIH i inozemstva.

Kao i posjete turističkim sajmovima i drugim sličnim manifestacijama u zemlji i inozemstvu i zajednički nastup članova Udruge te organiziranje drugih aktivnosti koje pridonose razvoju ugostiteljstva i turizma općine Neum.

Izabran je Upravni odbor udruge kojeg čine Ivan Lakić, Branimir Butigan, Darijo Maslać, Tomislav Lovrić, Davor Krešić, Slaven Konjevod i Teo Čuljak.

Za predsjednika Upravnog odbora, a ujedno i predsjednika udruge imenovan je Branimir Butigan, a na mjesto tajnika Darijo Maslać.

Skupštini je nazočio i načelnik Općine Neum Dragan Jurković se obratio svim članovima i pohvalio inicijativu za osnivanje Udruge te naglasio da će hotelijeri u Općini Neum uvijek imati partnera i pruženu ruku suradnje.

Također se s par riječi obratio i direktor Turističke zajednice HNŽ Andrija Krešić koji je izvjestio o trenutnom stanju u Turističkoj zajednici i također pohvalio aktivnosti na osnivanju Udruge.

Na skupštini se analizirala i trenutna situacija na području općine kao i aktivnosti koje slijede za pripremu turističke sezone 2021.

Otvorile se teme punktova za testiranje, presvlačenje šetnice novim asfaltom na potezu od Hotela Sunce do Hotela Zenit, kao i mnoge druge tekuće teme.

Ako epidemiološke mjere budu dopustile, u svibnju bi se organizirano išlo u Turističke organizacije Novog Sada i Beograda sa ciljem prezentacije Neuma kao destinacije za odmor.

Upravni odbor će u što skorijem roku donijeti plan rada i aktivnosti te vjeruje da će svojim iskustvom i stručnošću moći doprinijeti i pomoći podizanju kvalitete hotelske usluge u turizmu na području općine Neum.