NOVO 08:43 – U saveznoj državi Georgia trenutno je razlika između dvojice kandidata vrlo mala. Donald Trump ima samo 665 glasova više od Joea Bidena. Svih šest saveznih država još uvijek je otvoreno, glasovi nisu prebrojani. Trenutni ukupni rezultat elektorskih glasova je nepromijenjen, Joe Biden: 253, Donald Trump: 214. Napeto se iščekuju rezultati brojanja iz Pennsylvanije […]

" />
Published On: Pet, stu 6th, 2020

IZBORNA DRAMA Biden dostigao Trumpa u Georgiji, razlika samo 665 glasova

NOVO 08:43 – U saveznoj državi Georgia trenutno je razlika između dvojice kandidata vrlo mala. Donald Trump ima samo 665 glasova više od Joea Bidena.

Svih šest saveznih država još uvijek je otvoreno, glasovi nisu prebrojani. Trenutni ukupni rezultat elektorskih glasova je nepromijenjen, Joe Biden: 253, Donald Trump: 214. Napeto se iščekuju rezultati brojanja iz Pennsylvanije koja nosi 20 elektorskih glasova i koja bi odmah dovela Bidena do pobjede. U nastavku možete vidjeti kakvo je trenutno stanje.

 

GEORGIA (16 ELEKTORSKIH GLASOVA)

U Georgiji Biden trenutno zaostaje za Trumpom za nešto više od 650 glasova, no u postocima su oba kandidata potpuno izjednačena, imaju 49,4 posto. No, tamo je prošla ponoć, već su u nekoliko okruga prestali brojati i najavili su da nastavljaju sutra.

PENNSYLVANIA (20 ELEKTORSKIH GLASOVA)

Nakon posljednjeg ažuriranja glasova u Pensilvaniji Trumpovo vodstvo nad Bidenom smanjilo se na nešto više od 18 tisuća glasova. Jako su si blizu; Trump ima 49,59%, a Biden 49,26% glasova.

ARIZONA (11 ELEKTORSKIH GLASOVA)

Nakon što su AP i Fox News objavili da je Biden vjerojatni pobjednik Arizone, njegova prednost nad Trumpom počela se smanjivati dok se broje dopisni glasovi koji su mu ranije većinom išli u prilog. U Arizonu je razlika oko 47.000.

NEVADA (6 ELEKTORSKIH GLASOVA)

Nevada je glasačke listiće poslala svim registriranim glasačima, oni koji su poslani poštom do 3. studenog brojat će se do 10. studenog. Dužnosnici okruga Clark, u kojem je Las Vegas i 70 posto glasača Nevade, poručuju da će brojati listiće prebrojati do kraja tjedna. Biden u Nevadi trenutno ima prednost, nešto manje od 12 tisuća glasova.

SJEVERNA KAROLINA (15 ELEKTORSKIH GLASOVA)

Ovdje ne bismo trebali očekivati skorašnje rezultate, iz ove savezne države su već najavili da neće imati ništa prije idućeg tjedna. Do 12. studenog će čekati da im pristigne 116 tisuća glasova u odsutstvu, uvažava se svaki glas koji stigne do 12. studenog u 17 sati po lokalnom vremenu, a ima oznaku da je poslan do 3. studenog. No, još se ne zna koliko je od tih 116 tisuća ljudi glasalo poštom, a koliko je došlo na biralište.

 

ALJASKA (3 ELEKTORSKA GLASA)

Aljaska ima najsporiji proces brojanja glasova u Americi, tako da se od tamo rezultati ne očekuju uskoro. No, gotovo je sigurno da će tamo pobijediti Trump. AP javlja da on tamo ima 62.1 posto, a Biden 33,5 posto./ Telegram.hr/