Published On: Pet, lip 17th, 2022

Izaslanstvo Vlade FBiH posjetilo Aluminij

Izaslanstvo Vlade Federacije BiH danas je posjetilo mostarski Aluminij.

Posjet je upriličen na poziv rukovodstva kompanije Aluminij Industries d.o.o, a u izaslanstvu su bili premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Tom prilikom, menadžment kompanije Aluminij Industries, predvođen direktorom Amirom Gross Kabirijem, te zamjenicom direktora Suzi Mikulić, upoznao je izaslanstvo Vlade FBiH s do sada poduzetim aktivnostima i ostvarenim rezultatima rada.

Na sastanku je prezentiran i plan razvoja kompanije, te koraci i faze koji se namjeravaju poduzeti u narednom periodu.

Inače, Podružnica M.T. Abraham grupe, Aluminij Industries d.o.o. i Aluminij d.d. Mostar prije dvije godine potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske kompanije, a ova grupa i njeni partneri obavezali su se da će započeti primjenjivati strateški plan kako bi se osigurao početak rada Aluminij d.d. Mostar.

Ugovorom je utvrđena obaveza ponovnog pokretanja proizvodnje i upošljavanja bivših radnika, koje se treba odvijati u etapama.

Vlada Federacije BiH najveći je pojedinačni vlasnik Aluminija s 44 posto dionica koliko imaju i mali dioničari, dok je Vlada Republike Hrvatske vlasnik preostalih 12 posto dionica.

Izaslanstvo je nakon današnjeg sastanka obišla i pogone ljevaonice i anoda, navodi se u priopćenju./HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kvico
Kvico
13 dana prije

Trolovin na znanje,di je Covic gazda nesto se pozitivno desava tako da vam ovi lopovski sefovi imaju sta obac.Sad vidite i citate ko je ko i cega je vlasnik.Onomad ste Covica,po naputku,svim i svacim napadali i prozivali za Aluminiski i da ga oce Rusim dat a evo on ga priporodi.Jel mogu ovako u Zeljezaru Zenicu otic?

🇵🇾👍🇵🇾
🇵🇾👍🇵🇾
13 dana prije

Došle p,otu,rice vidjeti da je moguće raditi biznis, a ne samo burek i smrdljive ćevape lojne.. 😁