IVICA DAČIĆ: Sramna odluka o rehabilitaciji Mihailovića

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kaže da odluka o rehabilitaciji Draže Mihailovića ne predstavlja korak ka pomirenju niti ka istini i dodaje da nikakva odluka bilo kojeg suda ne može poništiti povijest.

Naprotiv, ova odluka samo produbljuje podjele, ocijenio je voditelj srpskih diplomacije, koji podsjeća Viši sud u Beogradu da su prije 70 godina, 14. svibnja 1945. godine, na isti dan kada je on donio “sramnu odluku o rehabilitaciji”, engleski vojnici u Italiji i Austriji zarobili gotovo 30.000 ustaša i četnika i predali ih jugoslavenskim partizanima.

“Samo taj podatak jasno govori o tome tko su bili saveznici, a tko neprijatelji, svibnja 1945”, navodi Dačić, prenosi Tanjug.

Dačić u pisanoj izjavi za medije zaključuje da nikakva odluka bilo kojeg suda ne može izbrisati i poništiti povijest.

“Svjedoci smo da je svijet danas suočen s pokušajem revizije povijesti i relativizacije pobjeda i poraza, zločina i kazni. Srbija, kao žrtva takvih pokušaja na međunarodnom planu, ima obvezu da se bori i protiv revizije povijesti i relativizacije povijesnih činjenica iu samoj Srbiji”, poručio je voditelj srpskih diplomacije.