Srijeda, 19 lipnja, 2024

Ivanić: Dodik je šutio na sastanku s predstavnicima EU, a sad prigovara

Must Read

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić osvrnuo se na izjavu predsjednika RS-a Milorada Dodika koji je ustvrdio da je zajednička izjava Predsjedništva BIH o opredjeljenosti političkih lidera u BiH za poduzimanje neophodnih reformi predstavlja zloupotrebu Predsjedništva.

“To je potpuno očekivan stav gospodina Dodika. Što god da je napisano on bi bio protiv. Podsjetit ću da smo mi na zajedničkom sastanku lidera jasno dogovorili da će Predsjedništvo pripremiti izjavu. Gospodin Dodik je bio na tom sastanku, a u prisustvu gospođe Mogherini nije ništa rekao i stoga proističe da je ovo naknadna pamet. Što se tiče konkretnih primjedbi, kad ih dobijem, ja ću ih jako dobro razmotriti”, istakao je Ivanić.

On je, kako prenosi Slobodna Bosna dodao da je Predsjedništvo utvrdilo prijedlog izjave, ali da ona još nije usvojena.

“Mi tek trebamo usvojiti pravu izjavu. Očekujemo reakcije lidera i tek ćemo vidjeti koji će njihov stav biti, ali na sastanku je zajednički dogovoreno da to Predsjedništvo pripremi i mi smo to zajednički uradili. I ova naknadna pamet gospodina Dodika jeste nešto što je tipično za njega, i nešto što je očekivano. Bilo bi pametnije i bolje ako je mislio da Predsjedništvo to ne treba raditi, da je to rekao na sastanku s predstavnicima Europske unije. Ali tada je šutio.

Međutim, ako stavimo po strani njegove konkretne primjedbe, ako ih uopće i bude na tekst izjave, mi ćemo to i razmotriti. Za sada nisam čuo ništa konkretno izuzev tog njegovog načelnog stava”, izjavio je Ivanić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ESKLUZIVNO: Pao je povijesni dogovor hrvatskih navijačkih skupina u Berlinu. Večeras bi trebalo više nego gorjeti…

O detaljima nećemo. No Boysi, Torcida, Armada, Ultrasi , sinoć kasno, sporazumili su se o povratku na repku. Više nećemo...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -