Četvrtak, 18 srpnja, 2024

IVANIĆ: Bošnjaci i Hrvati opet preglasavaju Srbe, to je katastrofalna greška

Must Read

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić samtra da je katastrofalna, prije svega s političkog aspekta, odluka direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH, koja je donesena bez suglasnosti entitetskih zavoda i ističe da se ovim u BiH ponovo pokušava uvesti preglasavanje.

Ivanić je rekao Srni da je potpuno jasno da unutar BiH neće imati legitimitet ovakav popis, budući da će, prema spornoj odluci, 196.000 spornih popisnica biti tretirane kao rezidentni stanovnici.

“Ponovo preglasavanje, koje se uvodi u BiH umjesto konsenzusa, i ponovo neka vrsta koalicije bošnjačkih i hrvatskih političkih predstavnika, uz blagu podršku međunarodnih institucija”, naveo je Ivanić.

Prema njegovim riječima, popis je ovom odlukom ponovo vraćen kao ključna politička tema, a rezultati će to sasvim sigurno postati.

Ivanić kaže da to nije dobro za dugoročnu budućnost BiH, pogotovo za realnu primjenu ovog popisa.

“To je strašna greška. Trebalo je imati puno više živaca i spremnosti na razgovore i kompromise nego ovo što je urađeno. Negativne posljedice toga tek ćemo imati priliku videti”, rekao je Ivanić i dodao da je, uz to, stupanj međusobnog povjerenja u BiH, nakon ovakvog donošenja odluka, možda i najniži u posljednjih nekoliko godina.

Direktor Agencije za statistiku Velimir Jukić donio je odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH bez suglasnosti entitetskih zavoda.

Jukić je na konferenciji za novinare u Sarajevu priopćio da će prema ovoj odluci 196.000 spornih popisnica biti tretirane kao rezidentni stanovnici./Srna/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -