Published On: Ned, velj 26th, 2017

Ivanić: 1. ožujak početak rata i početak patnje srpskog naroda

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je Srni da 1. ožujak, koji se u dijelu BiH s većinskim bošnjačkim stanovništvom obilježava kao takozvani “dan neovisnosti BiH”, srpski narod i on osobno doživljavaju kao dan kada je 1992. godine počeo rat, kada je počela patnja svih građana u BiH, a posebno Srba.

“Prvi ožujak je dan koji i za srpski narod i za mene osobno predstavlja početak rata. To je bio razlog za rat i to je stvar koju srpski narod nikada neće zaboraviti kao ni licemjerstvo onih koji danas osporavaju 9. sijačanj, a slave 1. ožujak, iako to nije praznik na razini BiH”, kazao je Ivanić.

To je, kaže on, vrhunac licemjerstva i nedostatka istih kriterija kod većine bošnjačkih političara.

“Za mene 1. ožujak nije praznik, zato nemam namjeru obilježavati ga i radit ću na taj dan. Taj datum za mene predstavlja početak patnje svih građana BiH, a posebno srpskog naroda u BiH. Oni koji taj datum slave neka ga slave, ali mene na to nitko neće natjerati”, poručio je Ivanić.

On podsjeća da nelegalni referendum i ubojstvo srpskog svata Nikole Gardovića, te paljenje srpske zastave na Baščaršiji 1. ožujka 1992. godine dovoljno govore o tome šta su tadašnja vlast u Sarajevu i dominantni dio bošnjačkih lidera mislili o Srbima.

“Oni su tada umjesto da kazne ubojice, od njih pravili svoje heroje”, rekao je Ivanić u izjavi Srni.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare