Published On: Ned, stu 6th, 2022

Italija dozvolila da se 140 migranata iskrca na Siciliji, no ne i zdravi muškarci

Više od 140 migranata se sa spasilačkog broda Humanity 1, kojim upravlja njemačka humanitarna organizacija SOS Humanity, iskrcalo u sicilijanskoj luci Catania, pri čemu su zdravi muškarci zadržani na brodu, rekla je glasnogovornica organizacije.

Glasnogovornica je rekla da je posada tijekom noći dobila dopuštenje ući u luku na istočnoj obali talijanskog otoka. Maloljetnici su bili prvi koji su se iskrcali. Više od 30 odraslih muškaraca je ostalo na brodu kako bi se podvrgli medicinskom pregledu. Riječ je o mjerama u skladu s politikom koju je nedavno najavio ministar unutarnjih poslova Matteo Piantedosi.

Desničarska vlada premijerke Giorgie Meloni je postrožila migracijsku politiku otkako je preuzela vlast krajem listopada.

Premda će ozlijeđenim muškarcima, ženama i djeci biti dopušten iskrcaj, općenito će za putnike biti odgovorne zemlje u kojima su registrirani spasilački brodovi. U slučaju plovila Humanity 1, ta je zemlja Njemačka.

Ministar vanjskih poslova Antonio Tajani je u izjavi za nedjeljno izdanje novina Il Messaggero pozvao Europsku uniju na rješenje problema migranata koji čamcima pokušavaju ući u zemlje članice. “Ne možemo pretvoriti Mediteran u groblje, no moramo znati tko je na brodu, odakle su i gdje su pokupljeni”, rekao je Tajani, dodavši da je bilo ispravno prihvatiti bolesne, žene i djecu.

Tri druga broda, kojima upravljaju privatne spasilačke organizacije i koji prevoze migrante, nalaze se blizu istočne obale Sicilije u nedjelju čekajući odobrenje iz luke. Plovila Rise Above, Geo Barents i Ocean Viking navodno prevoze ukupno 900 spašenih migranata.

 

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
23 dana prije

Nipošto, draga talijanska braćo! Sve nazad! Učite od grešaka Bošnjaka kada su katolibane “jadnike” pustili s imotske tromeđe u Bosnu. Na kraju ćete se braniti od tih jadnika kao što se i mi branimo od naših separatističkih čamuga.

Last edited 23 dana prije by Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
HercegbosnaMostar
HercegbosnaMostar
Šta ti kažeš na ovo?  Hercegovina - Rizvanbegovića Donbas
22 dana prije

Neka ti ga Keva , Zena i Kcerka malo Podoje

Kortikosteroidac
Kortikosteroidac
23 dana prije

Moderna učenja nam tumače da su apsolutno svi jednaki. Dakle, nije trebalo pustiti ni žene ni djecu da se iskrcaju

Last edited 23 dana prije by Kortikosteroidac
Izmetbegović
Izmetbegović
23 dana prije

Počela se EU buditi, prepoznavati islamski terorizam, nerad, zaostalost, ludilo,.. Tko zna jednu islamsku zemlju gdje se odlazi živjeti, raditi??? 😂 😂 😂