Published On: Pon, kol 6th, 2012

Ispričali se zbog svinjetine u pašteti

Direktor tvrtke “Radex” iz Banovića Amir Lapandić uputio je danas javnu ispriku djeci, roditeljima i Javnoj ustanovi “Djeca Sarajeva” zbog distribucije pileće paštete, u čijem sadržaju ima i svinjetine.

Kako se navodi u priopćenju, tvrtka “Redex” Banovići preuzet će odgovornost na sebe zbog ovog događaja, a izrazili su i spremnost da nadoknade i eventualnu štetu koja je nastala.

Direktor Lapandić navodi i da je šokiran ovim događajem, pogotovo zbog toga što se tvrtka Redex u 16 godina svog postojanja, iz osobnih uvjerenja njenih osnivača, nikada nije bavila distribucijom i prodajom alkohola i proizvoda sa svinjetinom.

U priopćenju se pojašnjava da je nemili događaj posljedica tehničkog problema sa isporukom domaće pileće paštete koja je do sada bila u asortimanu tvrtke.

Kako bi tvrtka ispoštovala rokove iz Ugovora s JU ‘Djeca Sarajeva’ zatražili su od distributera, BaMi gruop Živinice, paštetu od 100 grama.

“Distributer nas je upoznao da imaju pileće paštete od 100 grama, nakon čega smo izvršili isporuku. U deklaraciji na bosanskom jeziku je pisalo da je riječ o pilećoj pašteti”, pojašnjava se u priopćenju u kojem se dodaje da se ispostavilo da je pašteta proizvođača Srem Šid bila namijenjena za rusko tržište i da u deklaraciju na ruskom jeziku piše da u njoj ima i svinjetine.

U priopćenju Lapandić postavlja i pitanje kako je moguće da se deklaracije na bosanskom i ruskom jeziku razlikuju, navodeći da bi trebalo i tu činjenicu ispitati.( Fena)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare