Četvrtak, 23 svibnja, 2024

ISPRAVAN PRILOG NA HBTV ALI BLAG: Ako je OHR jamac Federacije, zašto joj je više puta mijenjao Ustav?

Must Read

Već smo pisali na ovu temu kojom se jučer bavila HBTV.

Austrijski nacisti, 2001 godine preuzimaju upravo nad BH. Ameri odlaze u Afganistan. Pakleni plan je skovan. Nastavit će se tamo gdje se stalo s Kallayem. U FBIH jačanje bošnjačke nacije, Hrvati ili će se prilagoditi ili nek se sele.

Bez ikakvog uporišta u Daytonu, čak niti u Bonskim ovlastima, Petritsch, to smeće koje posve normalno živi u državi za Gnjidu, u Pereciji, reže ustavna prava Hrvatima u BIH. I to pozivajući se na presudu Ustavnog suda u kojoj su Hrvati i Srbi preglasani džihad i austrijskim rukama.

U našoj zemlji , naš ustav mijenja austrijski nacist.

Meta je stavljena na čelo Hrvatima. Trostruko brojniji Džihad koji je pred kraj rata kao i u Washingtonu vapio za hrvatsku pomoć ,sada je nagovoren of Austrije da završi s Hrvatima.

I kreće izlov.

Od tog dana do danas iz Federacije BIH OHR je protjerao više Hrvata nego džihad u ratu.

OHR to je znate onaj ured kojeg Gnjida i Plenki zovu svojim dobrim prijateljem.

Što je ostalo od hrvatstva u “hrvatskobošnjačkoj” Federaciji? Ostalo je to da se javni intelektualci pitaju “Čika OHR zašto nam to činite i zakaj tvrdite da ste jamac FBIH kada ste joj nekoliko puta mijenjali Ustav?”.

Ta rečenica posljedica je onog što je OHR uradio od nas. Pretvorio nas u kuhanu žabu. Fratrizanska tiranija širenja kulture ropstva savršeno se stopila s OHR tiranijom širenja kulture nasija

Gusle se odavno ne slušaju. Hajduci odavno nisu in.

Došlo je doba kiselih Hrvata.

Schdmit je izjavio da je jamac entiteta RS i FBIH, te da su mnogi mladi u FBIH zabrinuti zbog nepravilnosti na izborima i zbog tog planiraju otići. (mislio je naravno na mlade muslimane)

Ovom izjavom Schmidt je javno priznao da su mu prethodnici kršili svoje poslanje i da je OHR do zločinačkog projekta Prostora džihad. Austrija naime odavno sanja ružan san u kojoj ujedinjenje slavenske nacije s juga zajednički nadiru ka Beču i pretvaraju ga u prašinu, nakon što prosvijetiteljstvo u tim slavenskim krajevima uzme maha i dođe do glave svakog čovjeka tko je taj tko nam je sva zla zadnja dva stoljeća priredio.

Stoga je Beču i više nego važno da FBIH bude 100% bošnjačka, da se Srbi što više ponize i gurnu ka istoku a da se hrvatstvo, odavno naviklo na stadij vagine, vrati tamo gdje mu je i mjesto. Na plaže. U status konobara na cijeloj teritoriji austrijskog kupališta. U šali ju nekad zovu i Hrvatskom.

Evo priloga HBTV, televizije naroda, koju su jedva dopustili, i to kad je austrijska procjena prošla da taj narod više nije u stanju podići oružani ustanak protiv njih.

A sad zamislite da je OHR 2001 u Sarajevu proglasio šerijatski Ustav?

IStini za volju proglasio ga je. Samo to nitko , dan danas, ne smije javno kazati. 2001 godine OHR , čitaj Beč, dao je Bošnjacima kontrolu nad teritorijem koji su obranilli Hrvati.

Nešto slično Beč je uradio i 1878. Nakon srpskohrvatskog oslobođenja zemlje, begovima su vratili zemlju, a nama dali austrijske kamate. Gore od švicaraca. Da s AU kreditima, otkupimo vlastitu djedovinu.

No džaba je pisati.

Evo priloga sa HBTV:

Visoki predstavnik Christian Schmidt nedavno je izjavio kako je njegov ured jamac Federacije BiH i Republike Srpske. Međutim, s obzirom kako je OHR drastično u više navrata mijenjao i brisao stavke Ustava Federacije ponajviše na štetu Hrvata, postavlja se pitanje što točno jamči OHR.

Izvorno dogovorena Federacija između Bošnjaka i Hrvata nastala je potpisivanjem Washingtonskog sporazuma od kojeg se nedavno navršilo punih 30 godina.

Tim sporazumom zaustavljen je rat između ova dva naroda, a naknadno je u pregovore za konačni ustroj BiH trebala biti uključena i srpska strana,prenosi RTV Herceg-Bosne.

Međutim, Republika Srpska nije nestala, a u Federaciji su pod utjecajem Međunarodne zajednice drastično derogirana prava Hrvata.

“Puno se toga promijenilo pod utjecajem međunarodnog faktora, Federacija BiH danas je otprilike 70 % bošnjačka, a 30 % hrvatska.

Ne možemo reći da su Hrvati u potpunosti obespravljeni u Federaciji, ali nisu ni ravnopravni u punini s Bošnjacima, navodi urednik i novinar portala Dnevnik.ba Jurica Gudelj u izjavi za RTV HB.

A upravo su ravnopravnost i paritet u vlasti bili temeljna načela zbog kojih su Hrvati i ušli u Federaciju s Bošnjacima. Sve se promijenilo nakon odluke Ustavnog suda o konstitutivnosti naroda na cijelom teritoriju po apelaciji Alije Izetbegovića iz 2000. godine, nakon čega se nameću amandmani tadašnjeg šefa misije OSCE-a Roberta Barryja i dvije godine kasnije vrlo štetni amandmani na Ustav Federacije potpisani u sarajevskoj zračnoj luci od strane Visokog predstavnika na odlasku Wolfganga Petrischa.

“Petrischevi amandmani su bili zapravo politički pokušaj ubojstva s predumišljajem. Srećom Hrvati su srećom preživjeli, i danas su tu, nešto ih se pita. Međutim, ako promotrimo kakav su status tada imali i kakav danas trebaju imati, nažalost, možemo samo konstatirati da OHR samo garantira permatuiranu političku krizu. Čak, danas kada imamo puno dobronamjernijeg i boljeg Visokog predstavnika Schmidta, od Petrischa, čak i kod njega možemo vidjeti selektivan pristup vladavini prava”, navodi politolog Martin Mikulić u izjavi za RTV HB.

Petrich je svojim amandmanima u potpunosti promijenio karakter Federacije.

“Dobili smo puno više konstitutivnosti naroda na papiru, nego u praksi. Hrvati su tada zajedno s Bošnjacima u Vladi Federacije imali paritet, koji je nakon toga anuliran. Sad je podjela ministarskih mjesta 8-5-3 i s premijerom naravno da to uvijek ide u korist Bošnjaka. A već 20 godina traje i biranje hrvatskih, srpskih i ostalih izaslanika u federalni Dom naroda”, dodaje Mikulić.

I dalje postoji stalna tendencija unitarizacije Federacije, odnosno potpunog pretvaranja u bošnjački entitet, kao što je Republika Srpska u praksi srpski entitet. A OHR se s druge strane, kako navode naši sugovornici, češće pokazao kao izvor problema, a ne rješenja.

Unatoč svim štetnim međunarodnim intervencijama Hrvati su politički preživjeli, a Federacija često pokaže sporu dinamiku donošenja odluka, odnosno nefunkcionalnost. Ipak, vrijedi se zapitati čega je točno jamac OHR? Je li to samo njezin teritorij ili pak i Ustav, jer ovo drugo su u više navrata drastično promijenili./HMS/

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Murphey Pristaje na Gotovinsku Isplatu Plaća: “Ali 10% Meni!”

U bizarnom preokretu diplomatske sapunice, američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy, pristao je na prijedlog HDZ-a o...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -