Published On: Čet, srp 11th, 2019

ISLAMSKA DRŽAVA U VIDEU PRIJETI TURSKOM PREDSJEDNIKU ‘Erdoğane, arogantni tiraninu, nemoj misliti da su mačevi vojnika kalifata daleko od tebe’

Islamska država zaprijetila je turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu u video snimci objavljenoj u srijedu navečer koju je uputila navodna podružnica IS-a u Turskoj.

“Hej, Erdogane, arogantni tiranine Turske, nemoj misliti da su mačevi vojnika kalifata daleko od tebe”, rekao je militant IS-a na turskome, okružen dvojicom muškaraca koji drže automatske puške.

Prekrivenih lica, militanti su se obvezali na odanost vođi IS-a Abu Bakr al Bagdadiju u videu koji prikazuje zastavu IS-a i raketni bacač u pozadini.

“Znaj da ti stajanje pored redova križara neće pomoći protiv vojnika kalifata”, poručuje militant Erdoganu.

Video je objavljen manje od tri mjeseca nakon što se al Bagdadi pojavio u videu držeći mapu s imenom “Vilajet Turska” (pokrajina Turska na arapskom). Mapa je naznačivala u to vrijeme kako se očekuje da IS izvede napade i proširi operacije u Turskoj.

Zadnji veliki napad IS-a u Turskoj bio je na Novu godinu 2017. u istanbulskome noćnom klubu, u kojemu je ubijeno 39 ljudi.

Turske vlasti su u racijama u lipnju uhvatile 20 osumnjičenih militanata IS-a, koji su navodno planirali skorašnje terorističke napade, objavila je državna novinska agencija Anadolija.

Skupina će se “nastaviti boriti dok vjera Alahova ne zavlada svijetom”, zaključio je muškarac u videu omalovažavajući američke operacije protiv ekstremističke mreže u Siriji i Iraku.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare