Published On: Čet, srp 14th, 2022

ISKUSTVEN, BRZO ĆE SE PRILAGODITI! Plenković u nebo dignuo svojeg najdugovječnijeg ministra, gurajući ga u potpredsjedništvo vlade

Kao najdugovječniji član Vlade, na poziciji ministra mira, prometa i infrastrukture, premijer Andrej Plenković, nahvalio je Olega Butkovića kao kompetentnu osobu za potpredsjednika Vlade, predstavljajući ga saborskom Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

“Ministar Butković je potpredsjednik HDZ-a, predsjednik županijske organizacije Primorsko-goranske županije, bivši gradonačelnik Novog Vinodolskog. Diplomirao je i doktorirao na Pomorskom fakultetu u Rijeci i dosad je obavljao niz političkih dužnosti. Na čelu je resora u kojem se provode velike investicije i infrastrukturni projekti u Hrvatskoj, kruna je skoro otvaranje Pelješkog mosta”, rekao je Plenković istaknuvši kako zbog velikog političkog iskustva dobro poznaje sustav funkcioniranja, pa mu neće trebati puno prilagodbe.

“Nakon odluke da Hrvatska postane članica eurozone, agencija Fitch podignula je noćas kreditni rejting Hrvatskoj, a i druge su najavile da će to učiniti. Vlada će nastaviti s tom politikom i tražiti povjerenje građana i smatram da će Butković svojim iskustvom i ekonomskim timom pridonijeti pronalasku rješenja, osobito u kontekstu energetske i prehrambene krize te inflacije”, najavio je Plenković pohvalivši gospodarske uspjehe svoje vlasti, među kojima je, osim kreditnog rejtinga istaknuo, rast zaposlenosti, plaća, mirovina, socijalnih davanja, izvoza, investicija te BDP-a.

Plenković na maratonu predstavljanja kandidata

Nakon toga, sam Butković je odgovorio na pitanja odbora kojim je presjedao Dražen Bošnjaković.

Dok Butković mijenja bivšeg ministra financija Zdravka Marića na mjestu potpredsjednika, nakon njegove ostavke, novi šef financijskog resora Vlade trebao bi pripasti Marku Primorcu, kojega je u četvrtak premijer Plenković predstavio saborskom Odboru za financije.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare