Isključeni učenici iz škole na Trsteniku: Usvojen prijedlog Učiteljskog vijeća

BEOGRAD, TRSTENIK – Dvoje učenika M. M. (18) i N. Ž (17) iz Tehničke škole na Trsteniku, koja je sudjelovala u nasilju nad profesoricom engleskog, izbačena je iz škole, prenose mediji i dodaju da su rješenja o toj odluci poslana roditeljima.

Tanjugu je u školi samo rečeno da je postupak u tijeku, a iz resornog Ministarstva još nemaju potvrdu s Trstenika o odluci ravnatelja Milana Glidžića da usvoji prijedlog Učiteljskog vijeća o isključenju dvoje od troje sudionika u školi. napad na učiteljicu.

Prema pisanju medija, odlukom je potvrđena odluka Učiteljskog vijeća koje je odlučilo da se dvoje učenika isključuje iz škole. Treći učenik podnio je zahtjev za isključenje iz škole prije glasovanja Vijeća, pa se odluka nije mogla odnositi i na njega.

Kako je objavljeno na FB stranici škole, Nastavno vijeće je u više navrata osudilo sve oblike nasilja, pa tako i na sjednici održanoj 23. studenog.

“Zbog nasilja u Tehničkoj školi, u kojem je nad našom kolegicom izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje, održana je sjednica Nastavničkog vijeća na kojoj je izglasan prijedlog člana Nastavničkog vijeća da se glasa za isključenje iz škole. jednoglasno je usvojeno dvoje učenika škole”, naveo je kolektiv škole i dodao da nakon usvajanja prijedloga slijedi verifikacija odluke.

Mediji prenose da je ravnateljica škole priopćila da su “zbog fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja u Tehničkoj školi Trstenik nad njihovim kolegom dvije učenice isključene iz škole”.

“Odluke o isključenju upućene su roditeljima učenika u utorak, 29. studenoga”, rekao je ravnatelj, prenose mediji.

Na društvenim mrežama osvanula je snimka maltretiranja profesorice od strane jedne od te tri učenice, a na kojoj se vidi kako jedna od njih klizi sa stolice zbog čega je pala na pod učionice, dok ostali snimaju i grohotom se smiju.

more recommended stories