Published On: Pon, lis 23rd, 2017

ISIL U FILIPINIMA Odrubljivali glave kršćanima, spaljivali crkve i kuće a sada je borba s njima gotova

Filipinsko ministarstvo obrane objavilo je da je borba protiv ISIL-a na jugu države završila u ponedjeljak, točno pet mjeseci nakon početka opsade.

Ministar obrane Delfin Lorenzana izjavio je da vojska iz okupiranog grada Marawija izvukla posljednja 42 tijela militanata:

“To su bili posljednji teroristi u ovom području i uhvaćeni su u jednoj zgradi, kada je došlo do pucnjave, tako da su uništeni. U Marawiju više nema militanata”, rekao je Lorenzana.

Odrubljivali glave taocima, uništavali kuće i crkve

ISIS-ova opsada ovog područja izazvala je strah od mogućeg širenja terorizma i jačanja lokalnih militantnih skupina te uspostave novog, azijskog središta ISIL-a. Vijest o njihovom porazu donijela je olakšanje u regiju.

Stotine militanata upale su krajem svibnja u Marawi i zauzele grad. Najmanje 1131 osoba je poginula u borbama, oko 1780 taoca je spašeno, a stotine tisuća stanovnika su prisiljene na bijeg. Teroristi su u brutalnim napadima odrubljivali glave taocima, koristili ih kao ljudski štit te uništavali svu imovinu, kuće i crkve u području.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x