Published On: Wed, Jun 26th, 2013

Je li inzistiranje na Bakiru Izetbegoviću zagovaranje zločinačkog ili zloćinaćkog projekta?

Bakir Glupi, sin rahmetli Alije  izjavio je kako je inzistiranje na Trećem entitetu nastavak zagovaranja zločinačkog projekta. Iako nitko pod Trećim entitetom ne zagovara zločin, nego jedno od legitimnih rješenja za BIH, koje bi tu zemlju učinilo kudikamo jeftinijiom, i po prvi puta državom, budući da bi bila prihvaćena od velike većine svojih građana, za razliku od onoga kakva je danas, iako bi formiranjem Trećeg entiteta, nacionalizmi splasnusli a BH građani se krenuli baviti esencijalnim temama budući da bi postojanje nacionalnih stranaka rješavanjem nacionalnih pitanja postalo besmisleno, a odnosi među Bošnjacima i Hrvatima relaksiraniji, iako dakle Bakir glupi zna da je Treći entitet posve suvremena politička ideja potpuno novih generacija kojima nikakav teret prošlosti ne oduzima pravo da zagovaraju BIH onakvo kako slobodno politički misle i žele , budući da im je to ujedno zajamčeno poveljom o ljudskim pravima i Aneksom 4 Daytona, on i dalje nastoji trovati BH politički prostor , gurajući cijelu jednu političku ideju pod sintagmu zločinački projekt.

No da se služi logikom, ili da je barem konzistentan u svojim presudama i osudama Bakir glupi bi se trebao sjetiti da je upravo njegov rahmetli otac, puno prije nego li je Haag šestorci donio prvostupanjsku presudu, nudio cijele dijelove BIH Zagrebu na pripajanje. Budući da je to prema Ustavu BIH zločinački projekt, da jedan čovjek, koji nije ovlašten za takvo nešto, nudi cijeli jugozapadni dio zemlje na pripajanje Hrvatskoj, nije li inzistiranje na politici Alije Izetbegovića , čiji je Bakir glupi bio sastavni dio, budući da mu je virio iz džepa , inzistiranje na zločinačkom projketu?

Elem nije li sam po sebi, onda Bakir glupi, potpaljivač mostarskih Bošnjaka , hodajući zločinački projekt? I kako to da je njemu dano da iznosi i prefabricira političke ideje zločinačkog projekta Alije budući da postoji cijeli niz dokumentiranih izjava koji dokazuju takve tvrdnje?

Zločinački projekt Bakir ne samo da može inzistirati na dogmi o nepogrešivosti i nevinosti rahmetli Babe, nego čak i inzistirati na njegovoj političkoj doktrini. Iako se ona te i te godine svodila na cijepanje BIH. Što npr. Vlade HercegBosne nikada niti jednim svojim aktom nisu tražile.

Hoće li stoga, i u ime svoje pravedne glave, i obraza kuće Izetbegovićevih, Bakir sam sebi zabraniti politički rad, budući da je hodajući recidiv zločinačkog projekta?

Uostalom treba ga pitati, nudi li i on danas, kao i rahmetli mu patriot babo, dijelove BIH na otcjepljenje i što bi on danas rekao da neka strana vojska spali neko selo u BIH, da to jest njegov rat ili da nije? Ili bi to opet ovisilo o nacionalnom sastavu sela?

Konkluzija je jasna. Korištenjem Bakirove logike lako se dođe do zaključka kako je inzistiranje bošnjačkih glasača na opstanku kuće Izetbegovićevih na političkoj sceni BIH inzistiranje na zločinačkom projektu. Budući da se Bakir, koliko je poznato, do dan danasnije odrekao očevih političkih ideja. Od kojih su neke bile dezerterstvo u smislu obrane zemlje kao i raspačavanje iste.

Komšić ga je jednom nazvao dezerterom. Ne pamti se da je demantirao.

Stoga sjedi Bakire. I pali po Sarajevu. Tamo gdje si i navikao. I odbij od Stolnog. Zadnjeg multietničkog grada u BIH.

poskok.info