Incident na Plitvicama: Branitelji napustili obljetnicu Krvavog Uskrsa!

Prilikom obilježavanja obljetnice Krvavog Uskrsa na Plitvicama i pogibije policajca Josipa Jovića došlo je do incidenta. Ojađeni činjenicom da su nitko iz Vlade i Sabora, osim ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, nije došao osobno se pokloniti prvoj žrtvi Domovinskog rata predstavnici braniteljskih udruga napustili su skup odmah nakon govora generala Lucića.
Prilikom obilježavanja obljetnice Krvavog Uskrsa na Plitvicama i pogibije policajca Josipa Jovića došlo je do incidenta. Ojađeni činjenicom da su nitko iz Vlade i Sabora, osim ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, nije došao osobno se pokloniti prvoj žrtvi Domovinskog rata, predstavnici braniteljskih udruga napustili su skup odmah nakon govora generala Lucića.
Naime, u 12 sati ispred spomen obilježja Josipu Joviću, održavala se komemoracija Josipu Joviću kojoj su nazočili najviši državni dužnosnici, predstavnici Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, kao i predstavnici Ravnateljstva policije, Udruge policije proizašle iz Domovinskog rata te brojni drugi uvaženi gosti.
Međutim, osim ministra Ranka Ostojića, nitko od predstavnika Vlade nije osobno došao. Jedan od razlog je vjerojatno taj da je ovo prvi put nakon 22 godine da se obljetnica Krvavog Uskrsa 31.ožujka 1991. poklapa sa samim danom Uskrsa koji ove godine također pada na 31. ožujka pa je većina dužnosnika taj dan odlučila provesti sa svojim obiteljima, kako vladajući političari, tako i oni oporbeni.