I VATRA JE MULTI KULTI U SARAJEVU: Izgorio automobil hrvatskih oznaka, zabrinutost zbog prijetnji katolicima

Automobil Citroen C 4 s registracijskim pločicama Pule bio je parkiran ispred stambene zgrade u naselju Dobrinja, a gasitelji su dojavu o požaru dobili nešto prije sedam sati. Vatra koja je izbila u prednjem dijelu vozila gdje je smješten motor proširila se na još dva automobila parkirana u blizini, koji su također znatno oštećeni.

“Na vozilima je načinjena materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Sumnja se na samozapaljenje”, priopćila je policija, čiji pripadnici nastavljaju istragu.

Sarajevska je policija u utorak identificirala i privela osobu za koju je utvrđeno kako je na ulaznim vratima stana jedne obitelji deklariranih katolika u Sarajevu ispisala poruke mržnje. Poruke su ispisane uz izvješeni adventski vijenac, a pozivale su na “pokrštavanje” te su sadržavale prijetnju ubojstvom.

Kao autor tih poruka identificirana je osoba za koju je utvrđeno da je duševni bolesnik. Sarajevska policija u srijedu je priopćila kako je zbog incidenta privedena osoba inicijala E.B. (36), a očevidom je utvrđeno da je on i po svome stanu ispisao poruke kakve je ostavio na vratima obitelji kojoj je prijetio. Nakon kaznene obrade, smješten je na liječenje u psihijatrijsku bolnicu u Sarajevu.

No taj je slučaj odmah dobio veliku medijsku pozornost, posebice nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ocijenila kako bi incident mogao biti reakcija na izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.