I TO JE TO: Vlasnik striptiz kluba iz Banja Luke na slobodi, tri prostitutke priznale čim se bave

Lari Živković, vlasnik striptiz kluba “Caribic Dance” uhićen u akciji “Dolar”, kao i dvije djevojke iz Banja Luke koje su uhićene zbog sumnje da su se bavile prostitucijom pušteni su da se brane sa slobode, dok su četiri djevojke iz Srbije predane Terenskom uredu za strance u BiH, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Četiri uhićena državljanina iz Slovenije također su predana Terenskom uredu za strance u BiH.

“Nezavisne” saznaju kako će svim djevojkama navjerovatnije biti izdat nalog o protjerivanju kao i protiv dva Slovenca.

Živkovića policija tereti za navođenje na prostituciju i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije jer je klub radio poslije 23 sata.

Njegov odvjetnik Marko Mikeš kazao je kako je puštanje na slobodu njegovog klijenta bilo za očekivati jer nema dokaza protiv njegovog klijenta da je počinio djela za koja ga terete.

Nezavisne doznaju kako su tri od šest djevojaka uhićene u akciji priznale da su se bavile prostitucijom, dok ostale to negiraju.

Krivicu su u policiji priznale Zvezdana Danić, Nina Kosanović iz Srbije i Adna Muhader iz Banja Luke. Nina Šajić iz Banja Luke te Marta Veljković, Ana Stakić iz Srbije tvrde kako se nisu bavile prostitucijom.

Akcija “Dolar” izvedena je je u petak navečer i u njoj je bilo uhićeno ukupno 11 osoba, a akcija je izvedena u cilju otkrivanje prostitucije i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Od četiri državljanina Slovenije koja su zetečena i uhićena u klubu “”Caribic Dance” trojica su bila pozitivna na kokain. Oni su privedeni i ispitani u policiji. Prema riječima izvora, droga je pronađena kod državljanin Slovenije Bernarda Ćosića, a privedeni su i njegovi sunarodnici Alen Duranović, koji je izdržavao kaznu zatvora od tri godine za drogu, Mirhad Ferhativić, državljanin Slovenije i BiH (Cazin) za kojim je bila potjernica interpola pa obustavljena, a on je izdržao kaznu zatvora od šest godina zbog krađe vozila. Priveden je i državljanin Slovenije Miroslav Savanović koji je uhićen u Italiji za drogu. Nezavisne pišu kako će protiv Ćosića biti pogignuta optužnica zbog posjedovanja droge, a protiv Savanovića zbog napada na ovlaštenu službenu osobu.

more recommended stories