I TO JE MR. SCHMIDT: Čovjek koji ruši legalno izglasan zakon u RS i podiže neustavna zakonodavna tijela u FBIH?

Schmidt je prije par dana proglasio kako poništava Zakon o raspolaganju zemljištem, koji je proglasila skupština u RS.  Najviše zakonodavno tijelo tog entiteta. Formirano sukladno Ustavu BIH. Za razliku od Parlamenta FBIH koji je formiran suprotno Ustavu BIH. Suprotno odluci Ustavnog suda BIH.

“Obustavio sam primjenu zakona do odluke Ustavnog suda i proširujem zabranu raspolaganja državnom imovinom. Ovom odlukom jasno se daje do znanja da samo država BiH može raspolagati državnom imovinom odnosno uređivati način raspolaganja državnom imovinom”, izjavio je Schmidt u Sarajevu dodavši da se ovaj problem ne može riješiti nikakvim jednostranim mjerama.

Na stranu sada činjenica da je i RS dio državne vlasti, da je dio države BIH,  ta institucije RS-a se biraju na državnim izborima, na stranu i činjenica da u Ustavu BIH ne stoji da je država BIH vlasnik zemlje i šuma na tlu RS te da Schmidt čak i nema ustavno uporište za ovu odluku.

Fokusirajmo se ovaj put na nešto drugo. Na licemjeran pristup g. Schmidta.

Schmidtu je bilo važnije iskoristiti bonsku ovlast da ponizi Srbe,  i to u procesu gdje ta bonska ovlast uopće nije potrebna, pošto postoji Ustavni sud koji već vijeća o istoj stvari, nego li tu istu svoju bonsku ovlast, svoj narušeni autoritet dokazati tamo gdje ta bonska ovlast doista jeste potrebna. Tamo gdje je proces zakočen. U Parlamentu FBIH.

Stvar je kristalno jasna.

U FBIH već postoji odluka Ustavnog suda po pitanju Izbornog zakona. U RS se ta odluka po pitanju zakona o raspolaganju zemljištem, još čeka.

Ako je reagirao u RS, umiješavši se u legalan proces, prije samog Ustavnog suda, zašto ne reagira u FBIH, zašto ne zaustavi nelegalan proces i ispoštuje odluku Ustavnog suda? Baš zato jer Parlament FBIH nije postupio sukladno ustavu, nije donio Izborni zakon. Koji je sam po sebi preduvjet izbora.

Nelegalan i neustavan izborni proces za posljedicu će imati uspostavu nelegalnog Parlamenta FBIH.

Koji ne može biti nikakav drugačiji nego nelegalan  i neustavan, budući da isti taj Schmidt traži da ga se na izborima ima popuniti putem nelegalnog i neustavnog zakona.

Dakle smetaju ti legalni zakoni donešeni u RS-u a ne smeta ti nelegalan zakonodavni parlament u Federaciji? Koji će potom postati tvornica nelegalnih i neustavnih zakona.

Sjajno.

Shvaćamo li koliko je njegovo licemjerstvo?

Šef OHR-a iskoristio je bonsku ovlast kako bi ponizio BIH na onom dijelu te zemlje gdje legalitet funkcioniranja njenih daytonskih institucija nije sporan.  (Zakon je donešen sukladno propisanoj proceduri. Apelacija Ustavnom sudu je otišla sukladno proceduri. Proces ide dalje. Nepotreban je OHR)

S druge strane Schmidt ne prijeti bonskim ovlastima na dijelu zemlje gdje su procesi blokirani. U Sarajevu se prijeti izlaskom na nelegalne izbore, popunjavanjem Doma naroda neustavanim i nelegalnim uzurpatorima tuđih pozicija.

Schmidt je , kad je došao u BIH, održao nekakav govor, gdje je natuknuo buduće smjernice svog rada.

Lagao nas je. Trebao je samo reći: “Uzor mi je Inzko, želim samo biti dio raje. I volim ćevape”.

Iskrenost se ovdje uvijek cijenila.

ish l poskok.info