Published On: Uto, lis 23rd, 2018

I to je BiH: Ukrali 30 metara mosta!

 

Kompanija BH-Gas objavila je da je prilikom redovnog obilaska trase plinovoda na području općine Zenica uočeno da je na lokalitetu Kanal, Zenica – prijelaz preko rijeke Bosne prema Arcelor Mittalu, otuđen dio mosta u dužini od oko 30 metara.

Za taj most je bio ovješen magistralni plinovod u proteklih 40 godina, od same izgradnje plinovoda, i njime se opskrbljuje Arcelor Mittal i ostali potrošači u industrijskoj zoni Zenica.

Navode da su nepoznate osobe u proteklim danima izrezale željeznu konstrukciju mosta i time dovele u opasnost ljude i materijalna sredstva, jer na pojedinim dijelovima magistralni plinovod nije više ovješen o most, te se time može ugroziti sigurnost opskrbe prirodnim plinom.

Osim ugrožavanja sigurnosti opskrbe, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i kazneno djelo teške krađe, jer most se vodi u poslovnim knjigama BH-Gasa i u njegovu rekonstrukciju BH-Gas je nakon rata ulagao značajna materijalna sredstva.

Ističu da će BH-Gas tijekom utorka svim nadležnim organima prijaviti ove radnje i smatraju da su obvezni obavijestiti i javnost, kako bi do izlaska nadležnih prijavili bilo kakva kretanja ili radove oko mosta.

BH-Gas ovim obavještenjem za javnost želi animirati i sve pojedince koji bilo što znaju o rezanju i odnošenju mosta da isto prijave BH-Gasu na broj telefona 033 724 220.

(Fena)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare