Published On: Pet, pro 27th, 2019

I TAKO MI SA ISILOVCIMA Sud BiH: ISIL-ovac Ibro Ćufurović osuđen na četiri godine zatvora

On je zajedno s drugim osobama iz BiH, koja su boravila u Siriji s istom namjerom, koristeći ime Abu Kasim Albosni, sudjelovao u terorističkim aktivnostima, pružao pomoć i borio se u postrojbi “Bate komandos”, koja je kasnije promijenila ime u “El Aksa”.

 

Sud BiH osudio je jutros Ibru Ćufurovića iz Velike Kladuše, bh. ISIL-ovca koji je ratovao u Siriji za terorističku organizaciju Islamska država na ukupno četiri godine zatvora, javlja Avaz.

Riječ je o prvostupanjskoj presudi, a u kaznu zatvora Ćufuroviću će biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 20. travnja prošle godine, kada je iz Sirije deportiran u BiH.

Ćufurović je podsjećamo deportiran iz Sirije prošle godine, a nakon dolaska u BiH, odbijao je suradnju s Tužiteljstvom. Nedugo zatim je optužen za terorizam, a na Sudu BiH je negirao krivicu, piše Avaz.

Tek prije mjesec odlučio je priznati krivicu, a ranije je odbijen njegov prijedlog da sklopi Sporazum s Tužiteljstvom.

Prošlog tjedna iz Sirije su deportirani i njegova supruga Amina Kečo i dvoje maloljetne djece. Oni se nalaze u azilantskom centru Delijaš. Pretpostavlja se da je Ćufurović odlučio priznati krivicu kako bi su supruga bila izručena BiH.

Po dolasku u BiH odmah je tražio da njegova obitelj izruči, kako bi surađivao s Tužiteljstvom

Njega se zbog odlaska u Siriju odrekao otac Šefik.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare