Published On: Pet, ožu 18th, 2022

“I SRETNO S UBIJANJEM!” Njemački proizvođač oružja očekuje dobru berbu

Njemački proizvođač obrambenih proizvoda Rheinmetall izvijestio je u četvrtak da očekuje snažan rast prihoda u ovoj godini, polažući nade u najavu njemačke vlade da će zbog rata u Ukrajini povećati potrošnju na obranu.

Rheinmetall je do sada očekivao 10-postotni rast prihoda od prodaje vojne opreme koja čini oko dvije trećine ukupne proizvodnje.

Sada očekujemo da će porasti 20 posto, rekao je izvršni direktor Armin Papperger.

„S obzirom na promijenjenu političku situaciju u Europi, mnoge zemlje intenziviraju rad na sigurnosti”, konstatira Papperger. “S našim proizvodima sudjelovat ćemo u povećanim proračunima za vojnu opremu”, dodaje.

Rheinmetall želi iskoristiti priliku koja se ukazala nakon najave kancelara Olafa Scholza o osnivanju 100 milijardi eura ‘teškog’ fonda za potrebe obrane, rekao je šef njemačke tvrtke, dodavši da su već stigli „značajni zahtjevi” iz Njemačke.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu, Rheinmetall je njemačkoj vladi predstavio 42 milijarde eura vrijedan paket vojne opreme koji uključuje oklope, streljivo i vojna vozila.

Predstavljajući rezultate za 2021. godinu, Papperger je rekao da je operativna dobit kompanije porasla za oko 50 posto, na 608 milijuna eura uz povećanje prihoda od 4,7 posto, na 5,7 milijardi eura.


Neto dobit poskočila je s jedan milijun eura u 2020. na 332 milijuna eura u 2021.

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

ISTO KAO KOD HITLERA. INDUSTRIJA NA KOLJENIMA. OKRENU SVE U VOJNU INDUSTRIJU. DEJA VU. KAKO CE PROCI NIJEMCI. DEJA VU.

Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Sa ruskom zastavom na Rajhstagu u najboljem slučaju u onom malo lošijem, Njemačke više neće biti. Prokleta da su sva četiri Rajha na vijeke. 🖕🇩🇪🖕

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
1 mjesec prije

Ej tebe kmetino na otetom posjedu begova BUSULADZICA još strah branioca sarajeva heroja u patikama pa vidiš umjesto svoje sa KOKARDOM vidiš rusku sa petokrakom…Čuj srpski Reich

Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
1 mjesec prije

Busuladžići nikada nisu bili begovi. Čak nisu ni izvorni Trebinjci. Moji su i za vrijeme Osmanskog carstva imali više zemlje od njih. A ti popij jednu isilovaču i raznes se. Možda završiš na Kovačima pored Juke Prazine.

Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Ključno pitanje je ko ULAŽE PENEZI U PROIZVODNJU…