Published On: Fri, Apr 13th, 2012

SRPSKI MEVLID: Srušit će brane i potopiti Nizozemsku

petrovic_0Nizozemska obaveštajna služba ispituje snimke koji su se nedavno pojavili na “YouTubeu”, na kojem jedan Srbin prijeti da će srušiti brane u Nizozemskoj, u znak prosvjeda zbog toga što se u zatvoru u Sheveningenu nalaze Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Vojislav Šešelj, prenose nizozemski mediji.

Nizozemska obaveštajna služba AIVD ispituje dva snimka, na kojima Srbin, koji se predstavlja kao dr. Miroljub Petrović, prijeti da će “sravniti sa zemljom” brane u Nizozemskoj ukoliko na slobodu ne budu pušteni Mladić, Karadžić i Šešelj.

U AVID-u su beogradskom “Blicu” rekli da im je poznat prijeteći snimak  i da će obavjestiti javnost o tijeku istrage.

Na snimku, koji je postavljen još u veljači, vidi se Petrović ispred nasipa na obali Sjevernog mora, i navodi da se u tom trenutku nalazi na oko 20 kilmetara od Amsterdama.

On na jednom od snimaka kaže da “grupa intelektualaca” u Srbiji ima plan oslobađanja “patriota Šešelja, Karadžića i Mladića”.

U jednom trenutku mu se pridružuje izvesni Vojislav Petrović, “stručnjak za brane”, koji govori o mogućnostima rušenja nizozemskog sustava za zaštitu od poplava.