Petak, 19 travnja, 2024

I roditelji bošnjačkih učenika iz Vrbanjaca dolaze u Sarajevo

Must Read

” Pravo da se našoj djeci omogući pohađanje nastave iz grupe nacionalnih predmeta tražit ćemo u Sarajevu , gdje ćemo se pridružiti roditeljima i njihovoj djeci iz Konjević Polja ” , kazala je za agenciju Anadolija Hava Varošić , majka dvoje učenika iz Vrabanjaca , kod Kotor Varoši .

Podsjećamo , bojkot nastave bošnjačkih učenika koji pohađaju područnu Osnovnu školu ” Sveti Sava ” traje od početka školske godine .

” Mi roditelji jednostavno nećemo odustati od svojih zahtjeva , jer nakon dvije godine praznih obećanja od Ministarstva prosvjete tražimo da ispoštuje obveze koje proizlaze iz Ustava RS i međuentitetskog privremenog sporazuma o pravu na pohađanje nastave iz grupe nacionalnih predmeta za učenike , pripadnike konstitutivnih naroda ” , naglasila je Varoš .

Prema njenim riječima , ” zapanjujući je razina ignoriranja koji je prema zahtjevima roditelja iskazao ministar prosvjete RS Goran Mutabdžija ” .

” Bošnjački učenici čine više od polovine od ukupnog broja učenika koji pohađaju školu ‘ Sveti Sava ‘ u Vrbanjcima . Ali to ne zanima ni ministra prosvjete , ni načelnika općine Kotor Varoš . Na isti način nas ignorira i ravnateljica škole koja nam se za sve ovo vrijeme , iako se svako jutro okupljamo ispred škole , nije nijednom obratila ” , vidno ogorčena ispričala je za AA Hava Varoš .

Zaključila je da su od njihove djece ” digli ruke i predstavnici OESS – a i OHR – a , ” koji su prestali ih obilaze i interesuju se za cijeli slučaj ” .

” Stoga nam i ne preostaje ništa drugu nego da zajedno s roditeljima iz Konjević Polja u Sarajevu skrenemo pozornost i bh. . Javnosti i međunarodne zajednice na naše probleme i pokušamo se izboriti za svoja prava ” , zaključila je Varoš .
( Vijesti.ba / AA )

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -