I oni bi nama pravili državu? Zna li Sarajevo što je uopće Bečka konvencija i koja prava regulira po pitanju diplomacije?

Prema Bečkoj konvenciji, (koju BH zakoni i pravilnici spominju kao imperativ koji će poštovati u diplomatskim uzusima) svakom imenovanom licu/osobi jamči se potpuna anonimnost tijekom imenovanja, stjecanja agreaman, ili pak njegovog nestjecanja.

Nije ta odredba slučajna. Ona ima svoje uzroke i potpuno je logična.  Tradicija je stara više stotina godina. U zemljama koje znaju što je to državnost i suverenitet, u zemljama koje poštuju međunarodno pravo i svoje zakone.

No kako to očekivati od zemlje koja suprotno svom ustavu i suprotno međunarodnom mirovnom ugovoru 4x nameće Komšića Hrvatima, narodu koji prema Ustavu ima zajamčeno mjesto u Predsjedništvu, svog predstavnika, nad kojim, u još većoj ovlasti sjedi hrvatski klub Doma naroda, kao nadređeni mu za njegovu najvažmniju ovlast – predsjednički veto.

U državi u kojoj takav imenuje hrvatsku kvotu diplomacije, biran po svemu isključivo na antihrvatovanju, dobro i na antisrbovanju, znaš da je sve otišlo po đavlu.

Samo u BiH, imena “uglednih” ljudi objavljuju se prije nego što prođu čak i proceduru imenovanja u vlastitoj zemlji. Prvo ih domaći mediji požderu, potom oni takvi trčkaraju u treće zemlje po agremane.

Dok o njima stoji brdo lažnih tekstova i milijun pljuvačkih komentara na internetu.

Ukratko, samo BIH šalje “zgužvane diplomate” u svijet.

Što je ovo onda trebalo Lagumdžiji? I zašto je pristao da ga se razvlači kao Zlatoustog Interesdžiju prije nego mu Bećirović obeća da će cijela stvar biti usuglašena s Bečkom konvencijom, da ako imenovanje ne prođe, on i neće biti vijest. Ako prođe, njegov je UN.

Pa trebalo mu je jer je negdje u prikrajku svoje naivnosti vjerovao da on Zlatko, unutar SDA, uživa barem 50% ugleda koliko uživa Bisera Turković. I da će mu SDA omogućiti isti tretman pred državom kakav ima dotična teta.

Naime ona je vjerojatno jedini BH diplomat, za kojeg nikada nije objavljeno gdje ide, ako bi bila imenovana, i gdje je odbijena, ako bi bila odbijena. A nije baš na malom mjestu odbijena. Odbijena je pri diplomatskoj misiji u NATO-u zbog svoje mračne prošlosti s agentima Al Qaede u BH ratu.

I možebitnog imenovanja jednog takvog u UN 2001 godine.

SDA međutim vodi rat protiv Osmorke, a Bećirović, iako je u suštini bliži SDA-u nego SDP-u, kao i njegovi kadrovi mogu biti strašan materijal za prikazivanje ove priče oko Osmorice, poraznom.

Šta je u tom svemu jedan Lagumdžija danas? Za Duboku SDA državu apsolutno ništa.

A ona kako vidimo i dalje ima uvid u sve. U spiskove SDP kabineta, kabineta predsjednika iz SDP-a, kao  io u uređivačku politiku najčitanijeg portala u zemlji.

Prejaka je Al Qaeda raja u našoj zemlji. Raja koja ne želi poštovati Beč. Raja koja se zaklela spaliti Beč.

Tamo neke davne 1400 i neke.

Iskreno, šteta je što nisu. Bilo bi nam svima bolje. Manje bi se učili na nama.