I Netflix ‘diže’ cijene

Netflix je jedna od najpopularnijih video streaming aplikacija na svijetu. Ova je aplikacija dostupna u gotovo svim zemljama svijeta i čini se da svake godine bilježi sve veću i veću popularnost širom svijeta.

Poseban je uspon Netflix, ali i ostale slične platforme, doživio prije dvije godine, u jeku pandemije virusa COVID-19, kada su ljudi širom svijeta, zatvoreni u vlastite domove, pribjegli gledanju različitih video sadržaja, kao što su filmovi, serije itd.

Još početkom ove godine Netflix je povećao cijene pretplate u SAD-u i Kanadi. Sada povećavaju cijene u još nekim zemljama, piše Bajtbox.

Slična sudbina naprijed dvije navedene zemlje zadesila je sada Veliku Britaniju i Republiku Irsku, gdje je Netflix malo povećao cijene. Tako sada osnovna pretplata u Velikoj Britaniji košta 7 funti, za razliku od dosadašnjih 6 funti. Paket Standard sada u Velikoj Britaniji košta 11 funti, za razliku od dosadašnjih 10. Najjači Premium paket sada košta 16 funti, što je povećanje od dvije funte u odnosu na dosadašnju cijenu od 14 funti.

Što se tiče Republike Irske, slične su promjene u cijenama. Tako će sada osnovni paket koštati 9 EUR, za razliku od dosadašnjih 8 EUR. Standard paket koštat će 15 EUR, što je 2 EUR više u odnosu na dosadašnjih 13 EUR, dok će najjači Premium paket u Irskoj sada koštati 21 EUR, za razliku od dosadašnjih 18 EUR.

Nove cijene primjenjuju se odmah na nove pretplatnike, dok će postojeći pretplatnici biti obaviješteni 30 dana prije nego što nove cijene budu primijenjene i na njihove pakete.

Iz Netflixa su naveli da će im nove cijene omogućiti da nastave ulagati u najbolju britansku produkciju. Neki od popularnih britanskih naslova na Netflixu su Bridgerton i The Crown.