Subota, 25 svibnja, 2024

I DOK KREŠEVO, KISELJAK, VITEZ RADE: U adaptaciju Doma zdravlja u Vakufu ugrađeno milijun KM

Must Read

Donji VakufOko milion KM investirano je u periodu od 2007. do danas u rekonstrukciju zgrade Doma zdravlja u Donjem Vakufu i uređenje područja na kojem se ona nalazi, potvrdio je Feni direktor ove zdravstvene ustanove dr. Hamdija Mlinarević.

Realizaciju projekta pomogli su Ministarstvo zdravstva Federacije BiH, Ministarstvo zdravstva i socijalne politike SBK-a, Zavod za javno zdravstvo SBK-a, Općina Donji Vakuf te Dom zdravlja iz vlastitih sredstava.

“Uz uređenje potkrovlja zgrade, planiramo okončati započeti posao na uređenju unutrašnjosti objekta, za što će nam biti potrebno dodatnih 150 do 200 hiljada KM. Inače, uporedo s adaptacijom objekta, izvršili smo nabavku moderne opreme tako da je našim sugrađanima sada na raspolaganju ustanova koja im može ponuditi usluge zdravstvene zaštite na znatno višem nivou”, naglasio je.

U sastavu Doma zdravlja odnedavno je i novo parkiralište čiju je izgradnju, kroz projekt “Sigurnost u zajednici“, finansirao Savez gradova Norveške.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -