Nedjelja, 26 svibnja, 2024

I Dino Mustafić ljut zbog novca Mostaru

Must Read


Očigledno se primjenjivao isključivo etnički kriterij koji je favorizirao vjersko-folklornu kulturu
Bosanskohercegovački redatelj i izvršni producent Festivala MESS Dino Mustafić nazvao je Odluku Federalnog ministarstva kulture i sporta o projektima i programima od internacionalnog značaja za BiH i FBiH, koji će se financijski podržati u ovoj godini, razarajućom za kulturnu scenu u BiH.
”Očigledno se primjenjivao isključivo etnički kriterij koji je favorizirao vjersko-folklornu kulturu. Vidljiva je namjera da nestane internacionalna scena i da se sve pretvori u nacionalno-palanačke dane kosidbe i klapskog pjevanja uz promatranje ptica”, navodi Mustafić u priopćenju.
Istaknuo je kako je festivalima i projektima s tradicijom koji desetljećima afirmiraju bh. umjetnike, promoviraju kulturu komunikacije, promjena i emancipacije, povezuju regionalno i internacionalno bh. umjetničku zajednicu novčani iznosi umanjeni između 50 i 70 posto.
”Ovom odlukom svi vrijednosni i profesionalni standardi degradirani, dok caruje etno kič i frivolnost”, kaže Mustafić te navodi kako će se kulturni radnici nastaviti boriti na sceni, u galerijama i na tribinama, pisati knjige i tekstove jer su već jednom obranili kulturu od rušenja i paljenja.
”To ćemo učinit i ovaj put”, naveo je Mustapić, čiji je MESS dobio 70.000 KM.
Inače, protiv odluke o raspodjeli novčanih sredstava za ovogodišnje kulturne manifestacije, reagirao je i Emir Hadžihafisbegović, ravnatelj Kamernog teatra, nazvavši raspodjelu anticivilizacijskom porukom.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -