I Colin Farrell ima obitelj. I trenutke. I najteže trenutke.

Irski je glumac poslao dirljivu poruku svim roditeljima djece s posebnim potrebama.

Colin Farrell prije nekoliko dana predstavljen je kao počasni gost na godišnjem okupljanju medicinske udruge ‘FAST’, koja se bavi proučavanjem Angelmanovog sindroma.

Glumac je pred okupljenim gostima održao dirljiv govor u kojem je poslao važnu poruku brojnim roditeljima: Pustite svoj glas. Niste sami. Ja sam jedan od vas i znam kako je odgajati dijete s posebnim potrebama.

Farrell je na vlastitoj koži mogao osjetiti što znači živjeti s Angelmanovim sindromom. Naime, njegovom je sinu Jamesu, danas 14-godišnjaku, upravo on dijagnosticiran nedugo nakon rođenja.

Riječ je o rijetkom neurogenetskom poremećaju koji je karakteriziran nedostatkom govora, slabijom ravnotežom i vrlo slabom motorikom, a često se poistovjećuje s autizmom ili cerebralnom paralizom.

Farrell je godinama član spomenute udruge, no prije nekoliko je dana po prvi put dobio mogućnost s drugima podijeliti svoju priču te je, između ostalog, opisao je i trenutak beskrajne sreće koju je doživio kada je James s četiri godine napravio svoje prve korake.

Sjećam se šoka koji smo supruga i ja doživjeli kad smo saznali za dijagnozu koja je potpuno promijenila naše živote. O tome se premalo priča u javnosti. Pronađite podršku! Borba i savjeti drugih roditelja, koji se nalaze u sličnoj situaciji, pomoći će vam, naglasio je.