Published On: Tue, May 14th, 2019

Hyundai i Kia ulažu u tvrtku Rimac 80 milijuna eura

Hyundai Motor Group, odnosno Hyundai Motor i Kia Motors ulažu 600 milijuna kuna tvrtku Rimac Automobili. Od ukupnog iznosa na ulaganje na Hyundai Motor otpada 474 milijuna kuna odnosno 64 milijuna eura, a na Kia Motors 126 milijuna kuna odnosno 16 milijuna. Ukupno 80 milijuna eura, prenosi Večernji.

Formira se i tehnološko partnerstvo kojem će prvi zajednički projekt biti razvoj dva električna vozila visokih performansi do 2020. godine.

Izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group Euisun Chung i Mate Rimac službeno su potpisali suradnju prilikom Chungovog posjeta Rimac Automobilima jučer u Svetoj Nedelji.

Hyundai Motors želi ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u pokretanju ove promjene u industriji.

– Vrlo smo impresionirani vizijom Hyundai Motor Grupe i brzim i odlučnim inicijativama. Vjerujemo da će ovo tehnološko partnerstvo stvoriti maksimalnu vrijednost za obje tvrtke i klijente. Rimac je još uvijek mlada i relativno mala, ali brzorastuća tvrtka. Vidimo snažnog investitora i tehnološkog partnera u Hyundai Motor Grupi i vjerujemo da će ova suradnja osnažiti položaj Rimac Automobila kao dobavljača tehnologije elektropogona za partnere u industriji, rekao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor tvrtke Rimac Automobili.