Published On: Pet, tra 1st, 2022

“HVO i HV su zajedno oslobađali BiH! Umjesto da se kaže hvala, Hrvatskoj se nabijaju kompleksi krivnje”

U obraćanju pripadnicima brigade u Kninu Milanović je najavio i da će sljedeći tjedan u Mostaru nazočiti obilježavanju godišnjice osnutka Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

U govoru je spomenuo dan oslobođenja Knina koji je opisao kao dan koji u povijesti naroda i nacija ima “vezivni faktor”; dan za koji svi znaju i svi znaju što su u tom trenutku radili i gdje su tom trenutku bili.

Dan je to koji je, kako je naglasio, “donio trenutak nezapamćene sreće i zadovoljstva svakom hrvatskom čovjeku i svakom hrvatskom patriotu”.

“On je za našu naciju vjerojatno jedan i jedinstven. Taj dan svojim briljantnim ratnim pobjedama omogućili su nam vaši prethodnici, suborci iz onog vremena”, poručio je Milanović te naglasio da ti ljudi nikad neće biti zaboravljeni.

Hrvatskoj su oni donijeli slobodu i nevjerojatnu i nezabilježenu radost da je sve gotovo, rekao je. “Ne zluradost, ne mržnju prema protivniku, nego baš onu običnu, iskonsku, duboku ljudsku radost. Bez toga nema života, bez toga nema potomaka, bez toga nema budućnosti ni čovjeka, ni obitelji, niti nacije”, naglasio je.

“Glavna zadaća Hrvatske vojske obrana je hrvatskih granica”

Pripadnicima brigade predsjednik Milanović je poručio da “teže najboljem” i kako ne smiju zaboraviti da im je najvažniji zadatak obrana hrvatskih granica, hrvatskog teritorija.

“Onoga što svaku naciju i državu čini državom, bez čega ne postoji, a to je teritorij koji je omeđen granicama, to je stanovništvo i to je demokratski izabrana narodna vlast, vlast predstavnika naroda u predstavničkoj demokraciji”, istaknuo je.

To je u političkom i ustavnopravnom smislu sveto trojstvo koje se brani, dodao je.

“Sve drugo dolazi kasnije – i međunarodni savezi u kojima treba biti lojalan, pošten i odan saveznik onima kojima si prisegnuo da ćeš biti saveznik, i u solidarnosti s državama kao što je Ukrajina, koja je napadnuta od Rusije i koja tu solidarnost i ljudski i politički zaslužuje i od nas je ima i imat će je”, naglasio je.

Međutim, “vaš glavni i jedini zadatak”, istaknuo je Milanović u obraćanju vojnicima, “sva vaša nastojanja, sva naša nastojanja, i sva moja nastojanja kao trenutnog prolaznog predsjednika i vrhovnog zapovjednika, je da vas se osposobi i trenira upravo za to i u tom smislu i s tim ciljem unaprjeđujte se da biste odvraćali i da bi ste, ne dao Bog, sutra morali braniti”.

“Bit ću u Mostaru na obilježavanju osnutka HVO-a”

Predsjednik Milanović je potom najavio da će za tjedan dana biti na postrojavanju u povodu godišnjice osnivanja HVO-a.

Kako je naglasio, HVO je zajedno s Hrvatskom vojskom, pod vodstvom Hrvatske vojske, zajedničkim zapovjedništvom, temeljem međunarodnog sporazuma potpisanog u Splitu između hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i predsjednika BiH Alije Izetbegovića, oslobađao BiH i omogućio da to bude slobodna zemlja, zemlja u kojoj je konačno prestao rat.

“E to se danas ne samo zaboravlja nego vrlo drsko i sustavno podcjenjuje i Hrvatskoj kao i obično, nabijaju kompleksi krivnje, odgovornosti – umjesto da se kaže hvala i ne ponovilo se”, rekao je.

Za tjedan dana u Mostaru će, kako je rekao, sinovima Hercegovine i Bosne prenijeti pozdrave pripadnika Hrvatske vojske jer, poručio je, “mi smo dvije države – mi poštujemo tuđe i drugo, ali u ratu to je bilo jedno”. “Tko god to ne priznaje ili ne vidi, slabo vidi ili ne želi vidjeti”, zaključio je Milanović te još jednom gardistima čestitao njihov dan.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
36 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eagle

pssst kremljenko zbori vol.2 ,,spasiba,,

ANGLOFOB © ® !

Milanče, Allahati – ne kaki 🙁 ! Pa nisu ni Bošnje baš toliko tupavi da im takve djetinjarije možeš prodavati 😉

Anonimac

TO MI KOJISMO UCESTOVALI U TOME ALI MUSLICI TONECE NIKAD PRIZNAT SAMO MI JE KRIVO STO SMO DEBLOKIRALI BIHAC

Mujguri 93.

Možete vi iznositi činjenice koliko vam volja, ali to vam ništa ne vrijedi jer su muslimani sve zasluge HV-a i HVO-a pripisali sebi, dok HV i HVO oni drže agresorima. Ako ne vjerujete meni, pitajte mladog muslimana tko je bio agresor na BiH 92. godine? Prije svih će navesti HV, a teko onda ostale. Pa će tako reći da se tzv. Ar BiH u rano proljeće 92. godine (kada nije ni postojala) borila protiv 5 agresorskih vojski. Protiv HV-a JNA, HVO-a VRS i Abdićevih snaga. O zaslugama HV-a i HVO-a da BiH šaptom ne padne 92. godine, kao i o zaslugama istih u akcijama kojima se došlo pred Banja Luku, nikada od njih nećete čuti niti riječi. Tako je kako je, iako svi znamo da muslimani sami ne bi zauzeli ni osrednju srpsku mahalu, a kamo li da bi sami iznutra deblokirali Bihać i na kraju došli pred Banja Luku. Ugušiti će se jednog dana u svojim lažima.

Nagib Uzbrdica

U osmišljavanju i ostvarivanju zajedničkog zločinačkog cilja, jedna grupa hrvatskih javnih ličnosti, među kojima se ističu Franjo Tuđman, Gojko Šušak, Janko Bobetko, Mate Boban, Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić, postigla je međusobni dogovor. Iz svih činjeničnih i pravnih zaključaka koje je Vijeće izvelo, proizilazi da su se organi, strukture i ljudstvo HVO-a koristili radi ostvarivanja različitih aspekata zajedničkog zločinačkog cilja. 

Mujguri 93.

Hebi se ti i Vijeće Haškog suda. Ja ti kao sudionik i svjedok događaja iznosim činjenice, a hebe mi se za naknadne muslimanske konstrukcije i političke konstrukcije Haškog suda.

Anonimac

Točno. Potpisujem.

Rele

Nebitno je glupsone dali se tebi hebe ili ne, a to što ti misliš da su činjenice i kao ovdje iznosiš već sutra neće bit ni u protokolu ovoga portala. Činjenice i presude relevantnih institucija ostaju zauvijek.

Mujguri 93.

Zauvijek će ostati samo mržnja zbog nepravde koju je sud u Hagu svojim političkim presudama proizveo, a ne njegova politička presuda o nekakvom UZP-u. Tu političku presudu o nepostojećem UZP-u nitko od Hrvata ne poštuje, nebitna nam je. Tako da s njom možete obrisati samo stražnjicu, a ne mahati. Heben tebe i nju, konju potturččeni.

Rele

Nama je stražnjica čista jer je peremo i ne hodamo usrane kao vi,a pored stražnjice ste sa UZP usrali i obraz.

Mujguri 93.

Stražnjica vam je sigurno čišća od ruku i obraza, to vam priznajem. Obraz vam je opanak, a ruke još krvave od zločina počinjenih nad Hrvatima, a koje Haški sud nije kaznio. Ta nam se nepravda nikada neće izbrisati iz sjećanja. A kada vidim kakva ste pokvarena gamad, odmah pomislim kako je šteta što UZP-a nije bilo.

Nisam kriv

Naj veći Lajk

Odin

Vrjeme bi bilo i ruke da opereš

Neron

To tvoje vijeće Haškog suda nabij u š..ak zna se da je to politički sud koji je priznaju ni velesile i gdje se presude donose na osnovu političkih interesa u datom trenutku a ne činjenica

Vis maior

Amerika i Izrael nedaju svoje vojnike pred TAJ sud.Sta mislis ti o tome???

Loš đak

Oni sebe smatraju velikim silama,I svjetskim igračima I ne žele da bilo kakav sud sudi njihovim ljudima.Ne znači da oni ovaj sud nipodaštavaju.

Nagib Uzbrdica

Vijeće je uvjereno da su učesnici u udruženom zločinačkom poduhvatu obezbjeđivali kadrove i koordinaciju za operacije na terenu kako bi se počinili gorepomenuti zločini. Oni su uspostavili sistem protjerivanja muslimanskog stanovništva koje je živjelo na teritoriji Herceg-Bosne putem iseljavanja i/ili zatočavanja civila, ubistava i uništavanja imovine tokom napadâ, zlostavljanja i razaranja tokom operacija deložiranja, zlostavljanja i loših uslova u zatočeništvu, putem opšte i gotovo sistematske upotrebe zatočenika za obavljanje radova duž linije fronta, a ponekad i kao živog štita, putem ubistava i zlostavljanja do kojih je dolazilo tokom takvog prisilnog rada i, najzad, putem iseljavanja zatočenika i njihovih porodica izvan teritorije Herceg-Bosne nakon puštanja zatočenika na slobodu

Neron

Zanimljivo bi bilo čuti šta to vijeće misli o zločin u u Buhinim kućama ili Grabovici kretenčino

Anonimac

Naravno, selektivna pravda je nepravda !

Vis maior

Ameri i Izraelci ne priznaju taj sud.pametnom dovoljno.

Anonimac

Uzp-a nema, iz prostog razloga koji je pojasnio i gsn Tegeltija: u izreci presude nema uzp-a. U obrazloženju presude se spominje kao uvjerenje suda, ali to nije presuda. Teško je od vas bukwoida očekivati da te stvari razumijete. U konačnici, haški sud se prosuo na Šešku, lik ih je izvozao ko na ringišpilu, uzgred ih počastio epitetima i dokazao im neznanje. Toliko smo opterećeni sa uzp, da me nešto u preponama zabole, ba !

Nagib Uzbrdica

Pored toga, Vijeće ističe da su, tokom kampanja deložiranja ili zatočavanja koje je HVO provodio nad Muslimanima, pripadnici HVO-a počinili i druge zločine koji nisu bili sastavni dio zajedničkog zločinačkog cilja, ali jesu predstavljali prirodnu i predvidljivu 9 posljedicu njegovog provođenja u djelo. Riječ je o krađama, silovanjima i seksualnim zlostavljanjima, o jednom broju ubistava počinjenih tokom kampanje deložiranja, o ubistvima uslijed loših uslova u zatočeništvu ili zlostavljanja u zatočeničkim centrima i, najzad, o rušenju džamije u Sovićima i Doljanima u aprilu 1993. Treba istaći da, po mišljenju Vijeća, zločini počinjeni u opštini Prozor u oktobru 1992. ne spadaju u udruženi zločinački poduhvat. Vijeće je, kao što ću to kasnije izložiti, analiziralo eventualnu krivičnu odgovornost optuženih za te zločine sa tačke gledišta drugih oblika odgovornosti predviđenih Statutom. 

Vis maior

Sud koji nema nikakvo znacenje za Ameriku a prosipaju pravdu po svijetu.zasto se njihovi vojnici ne procesuiraju pred istim???

Četnik

Čuj oslobađali

Mujguri 93.

Iako sam Hrvat, meni isto tako nekada zasmeta riječ oslobađali. Na primjer za Jajce se može reći da smo ga oslobodili, dok se za Mrkonjić Grad ili Šipovo, gdje su skoro isključivo živjeli Srbi, ne može reći da smo ga oslobodili, nego se može reći da smo ga zauzeli (ljepša riječ za okupirati), a nikako da smo ga oslobodili.

Četnik

Hvala na logici i ljudskosti

Nisam kriv

Lajk

Neron

HVO je obranio hrvatski narod i prvi stao u obranu BiH dok je Alija “odmarao” zajedno sa Bošnjacima a armija BiH još nije ni postojala i to su činjenice koje neće uspjeti “pobiti” ni licemjerni plaćenički haški tribunal i njihove sudije sa Malte koji se ponaša kao da je HVO “zločinačka organizacija” a armija BiH “časna” vojska koja nije činila zločine nad Hrvatima i Srbima

1 year ago zadnji put uredio Neron
Loš đak

Budi iskren I reci jeste li se borili za BiH,ili za komad ove države kojim bi vi vladali.Iako je na prijedlog HDZ-a prihvaćena zastava sa ljiljanima,nisam vidio da ste je negdje kačili I prije sukoba.Smetala su vam državna obilježja I tada I sada.Bilo je I dobrih stvari:zbrinjavanje izbjeglica,ranjenika,hrana I oružje preko Hrvatske.Treba priznati da je Oluja spasila Bihać.Ne može se zlo koje se desilo kasnije opravdavati govoreći;e to nam je hvala što smo vam pomogali.

Nisam kriv

To sa zastavom (ljiljanima)hdz je bila želja određenih ljudi koji su bili idealisti nedorasli vremenu neki vam i sad vire iz shupka zbog egzistencije zlobe, narcizma žena bal.nkura itd. . . Sad nam se i povraća na tu krvavu zločinačku zastavu.!
U sljedećem ratu neće biti zbrinjavanja, pomaganja. .
Obratite se Malti i onom khopiletu Agiusu !
Bit će Heljp a ne tekbir.!
Ako se Hrvatima ponovno dogodi isto onda nismo ni zaslužili opstanak-postojanje !

Islamska-sablja-lomi-krst

Od koga oslobađala… od bošnjaka?

Vis maior

Od Srba,koji su vec uveliko napadali po Hercegivini dok ste vi setali sa Titinim slikama po Sarajevu.jel sad jasnije???

Anonimac

Kakvih bošnjaka ba, od ritualnih uzp-a.

Odin

Bošnja tad nije bilo,,,

Izmetbegović

Mošnje su posle rata ostali na 17%,veliki su to bili ratnici.. Danas im još gore, gladni, smrznuti, izolirani, njihovi krimosi ih gaze do bola, treba samo sačekati oko 5 god, biće više golfova 2.. 😁

Hvo..zauvjek.

Velikiii i nebeski đihadaaa haaaaaaaaaa..