Subota, 13 travnja, 2024

Husein Bilal Bosnić prvostupanjski osuđen na sedam godina zatvora

Must Read


Sud BiH osudio je danas Huseina Bosnića na sedam godina zatvora zbog organiziranja i poticanja odlaska bh. državljana na strana ratišta, piše bh. novinska agencija Patria. Riječ je o prvostupanjskoj presudi.
Novinar bh. novinske agencije Patria javlja kako su pred Sudom BiH jake mjere osiguranja. Iz Suda ne žele potvrditi da li su oklopna vozila i duge cijevi pred Sudom zbog Bosnića, no osim izricanja presude Bosniću nije najavljeno niti jedno drugo izricanje koje bi se moglo dovesti u vezu sa tako jakim mjerama osiguranja, piše Patria.
Neformalni vođa selefija u Bosni i Hercegovine Husein Bosnić rekao je ranije da on nikada nikoga nije pozvao da ide u Siriju na ratište, te da video snimke njegovih predavanja na internet kanal YouTube nije postavljao on, već netko drugi, te da se on ne osjeća krvim za smrt više mladića iz BiH koji su poginuli na stranim ratištima.
Roditelji mladića koji su otišli na sirijska ratišta rekli su u Sudu BiH da je evidentno da su njihova djeca promijenila ponašanje nakon što su počeli posjećivati skupove na kojima je Bosnić držao predavanja o islamu.
Bosnić je uhićen u policijskoj akciji “Damask” u rujnu 2014. godine, a pred sudom se odmah izjasnio da nije kriv po optužbama za koje se tereti. Izricanje presude zakazano je za 13 sati.
Patria

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -