HSS Posušje oštro osudio veličanje terorista: “Ministrica koja veliča obredne ubojice naše djece nepoželjna je tu”

Ministrica vanjskih Poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković javnost je šokirala javnom podrškom osuđenom ratnom zločincu Skibu Mahmuljinu, zapovjedniku Trećeg korpusa ABiH. Vijećnici HSS-a u sastavu OV Posušje, nakon incidentnog ispada ministrice, sjednicu su otvorili inicijativom da se Ministricu proglasi nepoželjnom u Posušju.

Nakon što je petak Sud Bosne i Hercegovine nepravomoćnom presudom proglasio umirovljenog generala Armije BiH Sakiba Mahmuljina krivim po zapovjednoj odgovornosti za ratne zločine na području Zavidovića i planine Ozren tijekom završnih ratnih operacija 1995. godine i osudio ga na 10 godina zatvora, s takvom osudom se očito nije složila Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, piše Dnevnik.ba.

“Ovako govori sin čovjeka koji je branio svoju zemlju koja je bila napadnuta, a danas ga sude ! Ovo nije presuda Sakibu, ovo je presuda svima koji su branili svoju zemlju od najezde zločinaca!Takvom čovjeku sude jer je stao u obranu svoje obitelji, svoje domovine, svoje vjere i svog naroda i što je dušmanima, zajedno sa svojim prijateljima, svojim vojnicima i suborcima pokvario planove o nestanku našeg naroda.Ponosno i uzdignuta čela do sudnjeg dana!” – objavila je Turković na svom Facebook profilu.

Sakib Mahmuljin, nekadašnji zapovjednik Trećeg korpusa ABiH  dakle i  postrojbe “El mudžahedin”, sastavljena od dragovoljaca iz raznih islamskih zemalja, a koja je počinila brojne zločine nad hrvatskim narodom u BiH.

Sud BiH Mahmuljina je proglasio krivim za ratne zločine protiv ratnih zarobljenika, ratne zločine protiv ranjenika i bolesnika, kao i ratne zločine protiv civilnog stanovništva.

Od sporne objave ministrice Turković prošlo je pet dana, a nitko od lidera i predstavnika hrvatskog naroda izjavu – nije osudio. Sarajevo, također, nije reagiralo. OHR licemjerno pokriva uši, a ambasadori se bave gastro delicijama bosanske kuhinje.

Nakon predstavljanja inicijative, uz HSS je stao i HDZ koji je, također, po istoj osnovi osudio ponašanje ministrice.