Published On: Pon, srp 16th, 2012

HSP BIH U ŠOKU: Jedan od najtraženijih nacističkih zločinaca na svijetu Laszlo Csatary pronađen je u Budimpešti! Kriv je za smrt 15.700 židova?

JERUZALEM – Jedan od najtraženijih nacističkih zločinaca na svijetu Laszlo Csatary (97), optužen da je sudjelovao u ubojstvu 15.700 židova tijekom Drugoga svjetskog rata, pronađen je u Budimpešti, izvijestio je u nedjelju Centar Wiesenthal u Izraelu.

“Mogu potvrditi informaciju prema kojoj je Laszlo Csatary identificiran i pronađen u Budimpešti”, rekao je za France presse direktor jeruzalemskog ureda centra Efraim Zuroff. “Fotografi britanskog lista Sun uspjeli su ga fotografirati i snimiti video kamerom zahvaljujući informacijama koje smo im dali u rujnu 2011.”, rekao je.

Britanski list u nedjelju je na svojim stranicama donio vijest o tomu da je najtraženiji nacistički zločinac u svijetu otkriven i pronađen u glavnome mađarskom gradu.

“Prije deset mjeseci, informator nam je dao obavijesti koje su nam omogućile da uđemo u trag Laszlu Csataryju u Budimpešti. Ta je osoba dobila 25.000 dolara nagrade u skladu s prethodnim dogovorom”, rekao je Zuroff za AFP te dodao kako je o mjestu na kojemu se nalazi Csatary u rujnu 2011. obaviješteno i tužiteljstvo u Budimpešti.

 

Iz nacističke vlade FBIH u čijem sastavu su i ustaše iz HSP-a koji  i dan danas na svojim skupovima izvode naci koračnice, u čijim uredima stoje biste Ante Pavelića i na čijim kalendarima je naci ornamentika, nisu htjeli komentirati ovaj događaj. Točnije ostali su bez teksta.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare