Petak, 14 lipnja, 2024

Hrvatski zviždači traže Bajićevu smjenu jer “štiti kriminal”

Must Read

SUTRA se s početkom u 11 sati na Tribini Grada Zagreba na Kaptolu održava konferencija zviždača, zamišljena kao najveći skup zviždača ikada održan u Hrvatskoj.

U pozivu su potpisani Claudia Čović, Robert Matijević, Nada Landeka, Darko Petričić, Sanja Vlahek, Paško Kačinari i drugi. Kako su najavili, svi prisutni zviždači će zajedno potpisati dva dokumenta, što će biti zaključak konferencije.

Kako doznajemo, jedan od njih će biti zahtjev Vladi za hitnim donošenjem Zakona o zaštiti zviždača koji, unatoč obećanjima, još nije upućen u saborsku proceduru.

Drugi je zahtjev Vladi da “odmah, žurno, pokrene postupak razrješenja glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića” pred Saborom zbog toga što “štiti, prikriva i zataškava organizirani gospodarski kriminal i korupciju”. Kako ističu, Bajić time u obavljanju posla i dužnosti “teško krši odredbe članka 100., stavak 1. (nezakonito, nepravodobno i nedovoljno stručno obavlja svoju dužnost) i stavka 3. (državnoodvjetničke poslove ne obavlja u skladu s propisima i ne obavlja ih pravodobno) citiranog
Zakona”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Dron i oštećenje travnjaka Veleža izmišljeni da podignu napetosti uoči izbora u Mostaru

Hercegovačko-neretvansko županijsko Tužiteljstvo odlučilo je obustaviti istragu u predmetu koji je bio označen kao KTA nakon što je Centar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -