Svojom reakcijom potvrdio je sve što  je HNS napisao o njemu UN-u. On je naime stav hrvatskog naroda izrečen putem legitimnih predstavnika pokušo omalovažiti te isti nazvao stavom nevladine organizacije iako i danas i sutra mora surađivati s vladinim tijelima u kojima sjede ti isti ljudi.

Podsjetimo, u pismu UN-u se ističe kako je predsjedavajući Komšić “nelegitiman član Predsjedništva”, te da je “iznosio lažne optužbe protiv legitimnih predstavnika Hrvata” odnosno da se “jednakopravnost sprječava Komšićem”.

“Ne mogu komentirati rad nevladinih organizacija. Ako bih to uradio, onda bih morao komentirati i druge, poput Dog Trusta, Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, Centra za odvikavanje ovisnosti Marjanovac, itd. itd.

Jasno je da ovim odgovorom Komšić nastoji nasmijati svoje glasače. One što prijete silovanjem u duhu “građanskih i liberalnih vrijednosti”. Na čast i obraz Čede Jovanovića Zmaja.

Ja sam osoba koja misli da civilno društvo i nevladine organizacije, a u tu kategoriju spada i HNS, imaju pravo na svoj stav i kada se ja sa njim ne slažem“, kazao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Ovime je još jednom potvrđeno da Komšić nesavjesno obavlja svoj posao, da je neustavan i postavljen samo da vrijeđa narod svog oca.

On je permanentni stid hrvatskog naroda po ocu i srpskog po majci. Hrvati nikad prije takvog izdajnika nisu dali. Čak je i Mesić imao veći osjećaj za svoj narod.

Nevladine organizacije koje postoje u našoj zemlji trebale bi izmjeriti koji narod u BIH se Komšića više stidi.

Hrvatski ili srpski.

Bilo bi to zanimljivo istraživanje.