Published On: Pon, pro 27th, 2021

HRVATSKA MISIONARKA: Preživjela sam

„Preživjela sam! Molite za mene”, poručila je na društvenim mrežama časna sestra Vedrana Ljubić misionarka iz Ugande, te zahvalila svima na podršci i poželjela sretan Božić, prenosi Ramski-vjesnik.

„Molimo za što brži i uspješniji oporavak s. Vedrane kao i za sve naše misionare i misionarke koji svakodnevno žive u opasnim i nesigurnim okolnostima kako bi navijestili Božju ljubav prema svakom čovjeku. Molimo da Novorođeni donese mir u sva ljudska srca i svima podari sigurnost koju samo on daje“, pozvala je Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela.

Podsjetimo, 23. prosinca u Soroti (400 km od Kampale) u Ugandi napadnuta je misionarka s. Vedrana Ljubić, članica Družbe Kćeri Božje ljubavi, izvijestili su iz ureda Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj i pozvali na molitvu za njezin što brži i uspješniji oporavak.Provalnik je došao i od misionarke tražio novac koji je ona odbila dati i počela vikati nakon čega ju je udario mačetom dvaput po glavi i dvaput po ramenu. S njom je u kući bila samo jedna sestra juniorka koja je tada bila u kupaonici. Čuvar koji je inače s njima dobio je slobodno za Božić kako bi mogao biti s obitelji. Sestra Vedrana je prebačena u bolnicu na liječenje.

S. Vedrana Ljubić u misije je otišla 1998. godine, a s još četiri sestre u Ugandi je izgradila samostan, ambulantu, školu i mlin za mljevenje žitarica. Trenutačno je u Soroti, vrlo siromašnom, sjevernom djelu Ugande, gdje priprema za djelovanje novu misijsku postaju./HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ganga🐉
Ganga🐉
7 mjeseci prije

pomozi sirotu na svoju sramotu,Sestra kruhom ,nesretnik nju mačem odnekud je to poznata antropologija

Ferenc
Ferenc
7 mjeseci prije

Svaka čast.