Published On: Uto, pro 22nd, 2015

HRVATSKA Još jedan saborski zastupnik napustio Most, ostalo ih 14


Predstavnik Građanske opcije grada Osijeka (GOGO) izabrani zastupnik Miroslav Šimić povlači se iz Nacionalnog vijeća Mosta, odlučeno je u ponedjeljak kasno navečer na sjednici Glavnog odbora GOGO-a.
“Na sjednici Glavnog odbora Građanske opcije grada Osijeka danas navečer odlučeno je kako se Miroslav Šimić kao predstavnik Glavnog odbora Građanske opcije povlači iz Nacionalnog vijeća Mosta, te da kao saborski zastupnik nije ovlašten bez prethodne odluke Glavnog odbora odlučivati o suradnji s drugim političkim strankama i davanju podrške mandataru za predsjednika hrvatske Vlade. Prema Statutu političke stranke GOGO, odluka o izbornoj i postizbornoj suradnji sa drugim političkim strankama u isključivoj je nadležnosti Glavnog odbora stranke”, stoji u priopćenju objavljenom noćas na njihovoj facebook stranici.
Razlozi te odluke se ne objašnjavaju, a ona dolazi u vrijeme prikupljanja potpisa zastupnika za formiranje nove vlade. Naime, iako su iz Mosta najavljivali kako će se do utorka znati novi mandatar, u razgovorima s koalicijom Hrvatska raste sinoć nije dogovoreno da će se danas ići kod predsjednice Republike s potpisma zastupnika.
Od sudionika sinoćnjih pregovora neslužbeno se moglo tek čuti kako je predsjednik SDP-a Zoran Milanović nudio Mostu potpise zastupnika koalicije Hrvatska raste s kojima bi čelnik te stranke Božo Petrov u utorak otišao na konzultacije, no iz Mosta mu je odgovoreno da im za to treba još neko vrijeme.
Od prvotnih 19 saborskih zastupnika, Most je sada ostao na njih 14. Prvo je iz Nacionalnog vijeća Mosta izbačen Drago Prgomet koji je kasnije s još dvije zastupnice Mosta osnovao stranku HRID, a desetak dana iz te nezavisne liste otišao je Stipe Petrina, gradonačelnik Primoštena. Miroslav Šimić je peti zastupnik koji je otišao iz Mosta./Hina/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare