Published On: Pet, svi 12th, 2017

Hrvatska će pružiti BiH svu potrebnu potporu za dobivanje kandidacijskog statusa

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se s premijerom Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Na susretu je razgovarano o europskoj perspektivi BiH, te je Čović informirao Plenkovića o napretku koji je postignut na europskom putu.

Plenković je kazao kako će Hrvatska pružiti BiH svu potrebnu potporu za dobivanje kandidacijskog statusa. Posebice je istaknuo spremnost Hrvatske da pruži pomoć prigodom prevođenja odgovora na Upitnik Europskoga povjerenstva.

Sugovornici su se usuglasili da je u ovom trenutku najvažnije da se Upitnik dostavi na vrijeme, kako bi Europsko povjerenstvo mogla pristupiti izradi mišljenja.

Čović je istaknuo da će BiH iskoristiti iskustvo Republike Hrvatske kako bi status kandidata dobila do kraja 2017. godine, kako je i planirano.

Također je otkrio kako će europski put BiH i provedba reformi biti prioritet njegovog skorog predsjedanja Predsjedništvom BiH.

Na kraju susreta je zahvalio premijeru Plenkoviću za svesrdnu potporu koju je Hrvatska pružila BiH pri predaji zahtjeva, što je značilo prekretnicu na europskom putu BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH, prenosi Večernji list.