Subota, 13 travnja, 2024

Hrvati iz SAD-a zovu Dylana na sat povijesti

Must Read

Hrvati iz Sjedinjenih Država pozivaju Boba Dylana da sjedne s njima i informira se o povijesnim činjenicama, kaže se u priopćenju što ga je u srijedu izdala kulturna zaklada Nacionalne federacije američkih Hrvata (NFCA)

Predstavnici NFCA na svojoj internetskoj stranici NFCACF.org pišu kako su “veoma razočarani Dylanovom usporedbom Hrvata s nacistima i Ku Klux Klanom“, kaže se u priopćenju.

“Pozivamo Dylana da sjedne s Hrvatima i bolje se upozna s poviješću, da nauči činjenice”, kažu američki Hrvati koji osuđuju Dylanovu izjavu i “zahtijevaju ispriku”, kaže se u priopćenju NFCA.

Glasoviti američki glazbenik Dylan u spornom intervjuu Rolling Stoneu u kojem je govorio o svojem sudjelovanju u pokretu za crnačka prava, rekao je da crnci mogu “osjetiti” rasiste, “baš kao Židovi naciste, a Srbi Hrvate”.

Predstavničko vijeće hrvatskih ustanova i zajednice Francuske (CRICCF) koje ga je zbog te usporedbe s nacistima tužilo, a francusko pravosuđe tužbu prihvatilo, kaže kako je spremno povući tužbu ako se Dylan ispriča, ali ako to ne učini, ići će do kraja i pred sudom u Parizu tražiti odštetu.

Pjevač je saslušan i optužen prigodom posjeta Parizu sredinom studenoga kada je održao nekoliko koncerata, a francuska ministrica kulture Aurelie Filippetti dodijelila mu je i orden Legije časti.

Američki Hrvati drže kako “širenje takve mržnje ne bi trebalo nagrađivati odličjem niti objavljivati u časopisu Rolling Stone”, kaže se u priopćenju što ga je potpisao Paul J. Tonsetic-Kunder, predsjednik NFCA.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -