Published On: Čet, sij 13th, 2022

HRVATE I BOŠNJAKE POVEZUJE JOŠ JEDNA STVAR: Skupo su platiti i plaćat će svoju dvojicu zetova

Mate Granić je zet HercegBosne.Željko Komšić je zet Prostora Džihada.

I jednog i drugog narodi nevjeste, skupo su platili.

I jedan i drugi nominalno rade u korist naroda svoje supruge. I jedan i drugi godinama uništavaju budućnost i perspektive naroda svoje supruge. Granić HercegBosance, Komšić stanovnike teritorija pos kontrolom SDA. Kojeg je Patković u ratu nazivao “Prostorom džihada”.

Mate Granić je na prijevaru , i za malo vlastite karijere po želji moćnih anglosaksonskih imperatora na Balkanu lupao maljem u čelo sudbinu  naroda svoje supruge u BIH. Ne postoji udbaš s kraja 90-ih koji je tako jako lupao maljem kao on. Smeče se čak hvalilo svojom izdajom: “Morali smo  Hrvate nekako navući na ideju FBIH, pa smo im mahali konfederalnim odnosom  s Hrvatskom”

Željko Komšić je na prevaru, i za malo vlastite karijere, po želji moćnijh anlgosaksonskih imperatora na Balkanu razvalio BIH. Uništio Bošnjacima perspektivu naseljavanja ostaka BIH. Držeći ih u stalnom neprijateljskom odnosu s narodom svog tate i narodom svog mame. Srbi su mu stoga vječno zahvalni. A Hrvatima u BIH je svejedno. Jer ne mare puno za BIH. Čekaju da Komšić dovrši posao.

Nikada u povijesti  sklapanja bračnih zajednica,   šire porodice sa strane mladenki, nisu tako skupo platile dva potpuno suvišna, pogrešna, plašljiva i u sušitni jako skupa zeta. Nikad toliki miraz neko nije pokupio u BIH. Nit Osmanlija nit Ugar.

Doduše antipodi su u samo jednoj stvari.

Koliko god je Granić, kako bi oprao lice Hrvatskoj, koje nije bilo niti uprljano, ali jeste medijski, nastojao brutalan rat između HVO-a i El Mudžahida, predstaviti kao “nepotreban i nesretan sukob” , koliko god je milijuna pribavio za obnovu Starog mosta, koliko god da je mikio po pupi nacionalizam SDA to je SDA više optuživala i više tražila a Komšić više razarao bošnjačko hrvatske odnose pretvarajući ih u rat poslije rata.

I ne pokušavajući se približiti narodu iz kojeg je pobjegao. Onomad kad je uzeo pušku džihada i krenuo pucati po narodu svog oca.

I tu su Bošnjaci i Hrvati u BIH jednako idioti u postojanju, političkom postojanju kao političke nacije.

Glava Mate Granića jeste velika. Al u svijetu globalne politike ne zauzima neku važnu geopolitičku površinu. Kao ni Komšićeva. Velika je to glavetina al što je ona u odnosu na kompletnu sudbinu ni krivog ni dužnog bošnjačkog čovjeka? Koji doista, kad je glasao za slobodnu BIH nije tražio da ge se poslije rata i dalje čereči?

Hrvati u BIH imaju puno više mozgovne površine da bi se sve te sudbine svele pod sudbinu nekakvog bijednog  i istrošenog zagrebačkog kvazimedicinara.

Bošnjaci u BIH imaju isto tako puno više mozgovne površine da bi njihova sudbina ovisila od karijere nekog malog pogubljenog čovjeka poput Komšića.

Al eto povezuje, i jednu i drugu naciju, ponavljajući i notorni idiotizam, Spremnost da se kolektivna budućnost jednog naroda podredi dvijema užasno jadnim sudbinama.

Granićevoj i Komšićevoj.

Hrvati iz BIH, kao fanatična molitvena zajednica bez svojeg ja, bez časnih i snažnih, odrešitih političkih muževa, nikada nisu niti pokušali podići kazneni predmet protiv Granića. Štoviše podržali su na izborima Kolindu Grabar iako su znali da iza nje stoji Izdajnička glava našeg zeta. Dva puta su je jebote podržali iako su u prvom mandatu vidjeli da je gospođa kvalificirana možda tek za trafike a nikako  za državnice.

Bošnjaci u BIH kao fanatična molitvena zajednica bez svojeg ja,bez časnih, snažnih i odrešitih političkih muževa nikada nisu niti pokušali dići kazneni predmet protiv Željka Komšića za igranje po anglosaksonskim notama i razbijanje BIH, te stvaranje višegodišnje neugodnosti bošnjačkim turistima na Jadranu. Štoviše prijete da će s Komšićem i razaranjem BIH nastaviti.

Hoćemo li gledati film Zet protiv Zeta? Davitelj ženine nacije protiv Davitelja ženine nacije?

Šamaranje Komšića i Granića u Brelima u plićaku? Žestoku borbu dvojice potkoženih tapira u piciginu?

To bi bilo sjajno.

Budući da je jasno da Komšić duboko u sebi sanja raspad BIH i konačan progon na obalu Jadrana, da dobije ono što je tisuće halal patriota dobilo 90-ih dok je on morao natucati arapski po Zenici, dok Granić, i dalje preplašen za svoj postmortem imidž čovjeka zalutalog u državničke poslove, uporno genocid u Grabovici naziva “nesretnim sukobom” a u  dovođenju Džaferovićeva na oltar hrvatske tragedije, u Vukovar, u tom jasnom HDZ-ovom činu srknavljenja Vukovara,u tom ponovnom pucanju Blagi Zadri u čelo, i jasnoj poruci odustajanja od BH Hrvata  vidi tek jedan mudar vanjskopolitički potez.

Što god da bilo neka im supruge sude. Ne treba im gora kletva.

Mi smo s njima jednostavno završili.

 

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Kiklop
Kiklop
6 dana prije

Tekst za desetku.Na fax- u politologije svaki profesor za ovaj tkst dao nih dedetku tj.u Zagrebu peticu…

Ćakija
Ćakija
Odgovori   Kiklop
6 dana prije

Ne brkaj politologiju sa žurnalistikom. Na žurnalisticoi bi i nekako mogao proći i to pod uslovom da katedru drzi Risto Đogo, ali nigdje drugo

Phoenix
Phoenix
Odgovori   Ćakija
6 dana prije

A zaposljenje bi dobio na RTRS ili na Srni

Ćakija
Ćakija
6 dana prije

Čuj Patković nazvao prostorom dzihada, i sada i vi tako zovete. Nazivali su mnogi i drugim imenima, pa zašto ne kažete i ta imena. Nekada je Poskok simpatičan, kada piše satirične tekstove, i samo tu je dobar. Svi ostali pokušaji izražavanja su ravni nuli.

Kerestinec
Kerestinec
6 dana prije

Muškarci razmišljaju donjom glavom.

Kerestinec
Kerestinec
Odgovori   Kerestinec
6 dana prije

Za pichku muškarac će sve da uradi.

Danilo V
Danilo V
Odgovori   Kerestinec
6 dana prije

Al Komsinu ..tovari Hajdo iz Gunje..(unuk koljaca iz Pazara..za vreme Ii sv.rata koji su pobegli u Hr..plaseci se odmazde )
Samara ga zajedno sa Osmicom..a hanumi sluzi ko ljubimac..ne kucni..nego krevetski..
Inace ..Hajdarevic Uzeir-Hajdo iz Gunje..je bio nacelnik KOG-a (kontraobavestajne grupe ) Tuzlanskog korpusa..koji je izvrsio sa mudjahedinima..i domacim muslimanima..napad na kolonu vozila JNA koja se po dogovoru izmestala…isto kao i Ganic u Dobrovoljackoj..
Gahmad (ketmanska) nema ni casti..ni srama..ni svesti ni savesti..