Subota, 15 lipnja, 2024

Hrabroj majci iz Drvara pogoršano zdravstveno stanje

Must Read

Zdravstveno stanje hrabre majke iz Drvara Jelene Trikić (32), koja je odlučila roditi i zbog toga odbila kemoterapiju unatoč teškom tumoru na mozgu, ozbiljno je pogoršano. Ovu informaciju o hrabroj ženi koja je prije mjesec dana rodila zdravog dječaka, saznali smo od njene obitelji.

Jelenina majka, Milkica Trikić, guši se u suzama.

– Što da vam kažem. Loše je. Tumor se proširio. Ja sam stalno uz nju. Ona je hrabra i bori se, trudi se da malo popriča sa mnom iako je u teškom stanju. Stalno pita za Nikolu. On joj daje snagu.

Prema njenim riječima, konzilij ljekara Kliničkog centra Banjaluka je, nakon sagledavanja Jeleninog zdravstvenog stanja, mišljenja da operacija nije rješenje jer je već imala dvije teške operacije na mozgu. Pokušaće sa kemoterapijom ili zračenjem.

– Kako je Jelena još u babinama, sa kemoterapijom će nejvjerovatnije početi iduće sedmice – kaže Jelenina majka Milkica.

Na sreću, mali Nikola je zdrav i dobro napreduje.

– Mali je dobro. Ima 2250 grama i hvala bogu zdrav je – kaže Milkica.

Ona je zahvalila svima koji se raspituju za Jelenino zdravlje, onima koji su pružili podršku i koji su novčano pomogli.

– Treba nam pelena, ubrusa, maramica. Jelena ne može ništa sama, pa nam je svaka pomoć dobrodošla – kaže Milkica.

Podsjetimo, Jelena se od 2007. godine bori s teškim oblikom tumora na mozgu.

Ona je do sada imala već dva teška operativna zahvata na mozgu, bila je pod zračnom terapijom i terapijom citostaticima.

Iako su joj onkolozi preporučili intenzivniju terapiju citostaticima, ona je to odbila jer bi to uništilo njenu sposobnost da ima potomstvo. Doktori u Kliničkom centru Banjaluka ranije su naveli da je tijek njenog daljnjeg liječenja neizvjestan, jer je već imala dva kirurška zahvata na mozgu, a ukoliko bi bio potreban i treći, morao bi da se radi u Beogradu ili u inozemstvu.

Jelena je izbjeglica iz Drvara, koja živi u Prijedoru. Obitelj je u teškom materijalnom stanju, pa je sada, kada je Jeleni neophodno dalje liječenje, značajna svaka pomoć.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -