Published On: Čet, ožu. 22nd, 2018

HOROR U BRČKOM: Očuh silovao pokćerku dok je majka bila u bolnici

Očuh je iskoristio odsustvo majke, koja je bila na liječenju u brčanskoj bolnici, kako bi zadovoljio svoje spolne nagone

Policija Brčko Distrikta uhitila je A. M. (27) zbog sumnje da je prošle godine silovao svoju 14-godišnju pokćerku. Slučaj je policiji prijavio socijalni radnik jedne osnovne škole u Brčkom, nakon čega je A. M. uhićen. Očuh je iskoristio odsustvo majke, koja je bila na liječenju u brčanskoj bolnici, kako bi zadovoljio svoje spolne nagone.

Predano izvješće

Zaposlenici škole obratili su se policiji 19. ožujka oko 13 sati i prijavili da je njihova učenica prijavila nastavnicima silovanje tijekom prošle godine.

– Prikupljene su informacije i provedene istražne radnje, nakon čega je istog dana jedna osoba lišena slobode. Uz izvješće o kaznenom djelu “silovanje” iz člana 200. Kaznenog zakona Brčko Distrikta, osumnjičeni je predan u nadležnost Tužiteljstva Brčko Distrikta – kazao je Avazu šef Operativnog komunikacijskog centra Policije Brčko Distrikta.

U cijeli slučaj uključen je i Centar za socijalni rad Brčko Distrikta.

– Centar je odmah uključen radi zaštite djeteta. Radimo na izmještanju majke i djeteta iz obiteljske zajednice – kratko je rekla Avazu ravnateljica Nataša Stevanović.

Vanbračna zajednica

Od izvora bliskog istrazi Avaz također saznaje i da je uhićeni A. M. u policiji sve priznao. Protiv njega će, najvjerovatnije, biti proširena istraga i zbog nasilja u obitelji.

Saznaje se i da majka nesretne djevojčice u vanbračnoj zajednici sa A. M. Sumnja se da je djevojčicu silovao prošle godine, kada je majka bila u bolnici na porodu.

Obaviješteni o događaju

Iz Tužiteljstva Brčko Distrikta BiH potvrđeno je samo da su obaviješteni o događaju.

– Tužiteljstvo Brčko Distrikta BiH obaviješteno je o navedenom događaju i provodi mjere i radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom na to da oštećena osoba ima svojstvo djeteta, u skladu s članom 186. stav 7., a u vezi s članom 84. Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, Tužiteljstvo ne smije objaviti tijek kaznenog postupka niti odluke donesene u tom postupku – navodi se u odgovoru glavnog tužitelja Zekerije Mujkanovića.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer