Published On: Sri, stu 28th, 2018

NAKON ŠTO JE UNIŠTIO BIH: Hoće li imati toliko časti da se sam spakuje i ode?

Građanin Austrije, Valentin Inzko, koji se u Sarajevu predstavlja još uvijek kao visoki autoritet u srijedu 21. studenoga 2018. je dao intervju za portal Vijesti.ba, u kojem je izjavio da Središnje izborno povjerenstvo (SIP) treba implementirati rezultate izbora za klubove Doma naroda Parlamenta FBiH, i to temeljem tzv. pravila 1/1/1 iliti prema ukinutoj odredbi „svakom konstitutivnom narodu se daje jedno mjesto u svakom kantonu“.

U presudi „Ljubić“ Ustavni sud BiH je u Izbornom zakonu BiH izbrisao upravo tu odredbu „svakom konstitutivnom narodu se daje jedno mjesto u svakom kantonu“.

Inzko je za portal Safe Oručevića  kazao da SIP treba korisiti prvi Safin poučak koji je isti koristio dok se bavio trafikama: Ako zakon ne ide sa tvojoj željom da uzmeš što tvoje nije, onda utoliko gore po zakon.

Inzko je još 2010-e godine BIH gurnuo u duboku krizu jačajući na sve moguće načine nacionalizam , fašizam i korupciju u BIH. Uspješno je unazadio odnose Bošnjaka i Hrvata. Vlast je dao komunistima i ustašama a na vlast je postavio i najkorumpiranijeg političara u povijesti BIH. Jerku Lijanovića.

Je li ga Europa pozvala odgovornsot? Vjerojatno jest. Stoga se nameće pitanje tko je njegov zaštitnik? Tko je nakon toga udario veto da netko tako kompromitiran i nesposoban mora ostati i dalje u BiH?

Ustavni sud BIH nije ustavni sud Mauritanije, nije ni Inzkovine nije ni Austrije.

Ustavni sud, gospodo, nećete vjerovati, no vrhovni je pravni institut za tumačenje Ustava BIH u Bosni i Hercegovini. To je znate isti onaj sud koji ste brutalno štitili od Dodika .Zašto ga sada sami napadate?

Nagradno pitanje glasi: U kojoj zemlji je komad filokriminalca zvan Inzko Visoki predstavnik? Odgovor znate – Upravo u zemlji u kojoj on treba štititi Ustav pa tako i Ustavni sud.

Pojednostavljeno – Ustavni sud je kazao da nebo nije zelenožuto nego da je nebo plavo. Inzko je potom kazao da Centralna izborna komisija treba i dalje raditi kao da je nebo zeleno žuto.

Uz to sve – što je najtužnije, niti je Centralna Izborna komisija zadužena za tumačenje Ustava i implementaciju Izbornog zakona nego Parlament BIH nakon što je Ustavni sud jasno kazao da Parlament BIH ima uskladiti nova Izborna pravila, po kojoma tek tada Izborna komisija može dodjeljivati mandate.

Parlament je zakonodavac. CIK nije.

CIK nema nikakvu zakonodavnu ovlast nego isključivo tehničku. Na osnovu zakona kojeg donese Zakonodavna vlast. Zakonodavna vlast opet u svakoj zemlji je u rukama Parlamenta. Samo u BIH Valentin umišlja da to nije tako. Pa si daje za pravo . u 21 stoljeću usred Europe glumatati posljednjeg živućeg imperatora na zemlji.

Možda da svaka BIH općina osnuje po jedan CIK? Čisto da Bizaristanu , bizarnoj kraljevini u kojoj stoluje Valentinov uzdrmani ego damo bizarni šlagvort do kraja?

Inzko nije iznad Ustava BiH i Daytonskog mirovnog sporazuma, ma koliko god mu Sarajevo tepalo da jest.

S  obzirom da prema Aneksu 10 samo nadgleda civilnu implementaciju Daytonskog sporazuma, ali ne može suspendirati ili jednostrano mijenjati Ustav BiH jer za to naprosto nema mandat.

Vijeće za implementaciju mira nije ovlastilo OHR da degradira Ustav BiH i da iznad njega postavi entitetske ustave i zakone, već je istaknulo „nužnost da Ustavi i ostali zakoni entiteta budu u skladu sa Ustavom BiH“ te posebno naglasio „da bilo kakve odredbe u Ustavima entiteta koje su diskriminatorne prema pripadnicima jedne etničke skupine nisu u skladu s Ustavom BiH“.

Kada će dakle Inzko napustiti BIH? Ili ćemo morati tog jarana s Lijanovićevih roštilja, zaštitnika kriminala i korupcije gađati jajima, prosvjedima, blokadom cesta onako kako mu je to činio miljenik Jerko?

Inzko više nikome u ovoj zemlji nije važan, njegova riječ ima težinu točno koliko i Lijanovićeva, i treba postaviti pitanje Europi: Kako je moguće da nama govorite o kompeticijama, radu i sposobnosti a tolike godine plaćate ovako nesposobnog, nepoštenog i kompromitiranog čovjeka?

Inzko je znate, osim što je dosadan i zao i ekstremno politički nemoralan čovjek. S nikakvim poznavanjem ustavnog prava. S kojom to kompeticijom on ustaje iznad eksperata za Ustav? Čemu ustavno sud u zemlji? Čemu zakonodavna vlast? Čemu polaganje apelacija ako će nas Europa vraćati u Režim?

Inzkov lik i djelo nipošto ne idu u prilog slici kakvu EU želi ostaviti tu kod nas.

Evo ga i u društvu Ajle. Žene koja je izjavila da je moderna BIH državnost 1943-e  obranjena krvlju Bošnjaka u NOB-u.

Bošnjaka svih političkih uvjerenja. Izjavu je kasnije nastojala prepraviti i maknuti. No kazala ju je pred samim Clintonom,

Pitanja koje se sama po sebi nameću su  i ova:

  • Zašto je bošnjački nacionalistički skup stranaka pokušao izvršiti entitetski udar na državu izglasavanjem neustavnog federalnog zakona o izbornim jedinicama ako je ovako kako kaže Inzko? Ako zapravo ništa ne treba mijenjati i samo se u FBIH trebaju se praviti da se ništa nije dogodilo na Ustavnom sudu BIH?
  • Zašto se potom Inzko tako nije postavio i oko Mostara? Zašto jednostavno Mostar ne ignorira odluku Ustavnog suda BIH i naprosto provede izbore? Ako je federalni Ustav iznad Ustavnog suda BIH onda je i Statut Mostara iznad Ustavnog suda BiH?
  • Zašto nije poslao u Banja Luku depešu kad je bila frka oko Januara Devetog, da ništa ne treba mijenjati i da je Ustav RS-a iznad Ustavnog suda BIH?

I zašto jednostavno ne prizna da on tu nije nikakav visoki predstavnik svijeta, nego naprosto plišani zeko, zaštitnik bošnjačkog nacionalizma. Džoker kojeg iz šešira taj nacionalizam izvlači po potrebi.

Tko je Bosanka koja se brutalno osramotila pred Clintonom a nije Monica Lewinsky?

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare