HOĆE LI ZELENSKYY STATI PRED MOSKVOM? Žestoke borbe oko Bahmuta, Ukrajinci: “Rusi doslovno gaze preko leševa vlastitih vojnika!”

Zelenski je naveo kako je otpornost ukrajinskih vojnika u Soledaru pomogla njihovoj zemlji da dobije na vremenu i ojača. Ukrajinske snage odbijaju valove napada oko grada rudnika soli i obližnjih frontova nakon što je Rusija pojačala svoj napad na tom području.

– Bitka za Donbas se nastavlja. Iako su okupatori sada svoje najveće napore koncentrirali na Soledar, rezultat ove teške i dugotrajne bitke bit će oslobođenje cijelog našeg Donbasa – napisao je Zelenski.

Inače, Soledar je udaljen svega 18 kilometara od Bahmuta, ključne mete za ruske snage i poprište jedne od najžešćih borbi u ratu koji je počeo 24. veljače.

– Neprijatelj je doslovno gazio preko leševa vlastitih vojnika koristeći masovno topništvo, MLRS sustave i minobacače – objavila je Hana Maljar, zamjenica ukrajinskog ministra obrane.

Ukrajinska vojska uspjela je odbiti raniji pokušaj zauzimanja Soledara, ali se veliki broj plaćenika iz Wagnera brzo vratio.

more recommended stories