Published On: Uto, velj 8th, 2022

Hoće li biti više ovakvih noćnih slijetanja u Mostar?

Mostarska zračna luka nije se mogla pohvaliti svrsishodnošću zadnjih godina. Mnogo obećanja na kraju nije urodilo plodom, ali neka nada u ponovno oživljenje prometa opet tinja.

Hercegovačko-neretvanska županija izdvojila je nešto više od osam milijuna KM za razvoj Zračne luke Mostar, a početni milijun KM uplaćen je ovaj tjedan. Sredstva će omogućiti gradu da stimulira dva avioprijevoznika.

Županija bi trebala uplatiti dodatni milijun kasnije ove godine, s tim da će još dva milijuna KM biti osigurana 2023., odnosno 2024. godine. Tko bi mogli biti potencijalni avioprijevoznici koji bi uzlijetali i slijetali u Mostar? Možda Air Dolomiti, talijanski regionalni prijevoznik i podružnica Lufthanse s glavnim čvorištima Frankfurt i München. Aviokompanija je ranije izrazila interes za opsluživanje regije preko Ljubljane i može se pohvaliti flotom od petnaest Embraerovih aviona. Također, Wizz Air ima baze u Sarajevu i Tuzli, a također održava operacije iz Banja Luke.

Stoga je očekivati da bi preko Mostara bili zainteresirani razvijati posao i na jugu zemlje. Lokalne vlasti u Mostaru već su sklopile ugovor s Eurowingsom o vraćanju sezonskog poslovanja iz Dusseldorfa 30. lipnja, koji će trajati do kraja kolovoza. Prijevoznik će također dobiti naknadu za letove, a kako tvrde iz uprave zračne luke Mostar, potpuno operativna zračna luka je od strateškog općeg interesa.

Svakako da katastrofalno zvuči podatak kako je u prošloj godini mostarski aerodrom primio samo 1.940 putnika. Vjerujemo kako će županijski milijuni ipak pokrenuti stvari s mrtve točke, a piloti još nekog avioprijevoznika snimati ovako lijepe i informativne video uratke.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Troskok
Troskok
3 mjeseci prije

Šta god HDZ vodi to propadne.

ZIVIO H O S

Ritter
Ritter
Šta ti kažeš na ovo?  Troskok
3 mjeseci prije

HOS bi ti maznuo prvi avion koji sleti i rasprod’o dijelove i aluminij. A HDZ pokrade sve prije nego i polete.