HKD Napredak izrazio zadovoljstvo zbog Papine odluke da kardinal Puljić ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa Papa Franjo je u četvrtak 29. listopada poslao Vinku kard. Puljiću pismo u kojemu ga obavještava da ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa “dok se drukčije ne odluči”. Tim povodom, u ime Hrvatskog kulturnog društva Napredak, izraze zadovoljstva kardinalu Puljiću uputio […]

" />
Published On: Pet, lis 30th, 2020

HKD Napredak izrazio zadovoljstvo zbog Papine odluke da kardinal Puljić ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa

HKD Napredak izrazio zadovoljstvo zbog Papine odluke da kardinal Puljić ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa

Papa Franjo je u četvrtak 29. listopada poslao Vinku kard. Puljiću pismo u kojemu ga obavještava da ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa “dok se drukčije ne odluči”.

Tim povodom, u ime Hrvatskog kulturnog društva Napredak, izraze zadovoljstva kardinalu Puljiću uputio je predsjednik dr. sc. Nikola Čiča.

“Uzoriti i uvaženi kardinale g. Puljiću,

U ime Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak i u svoje osobno ime izražavam iskreno zadovoljstvo i radost u povodu odluke Svetog oca pape Franje kojom ostajete na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa i nastavljate predvoditi Katoličku crkvu u Bosni i Hercegovini.

Nemjerljiv je značaj i Vaša uloga, a nama prigoda da Vam ponovno, s osobitim i neizmjernim poštovanjem, zahvalimo za sve što ste činili i činite na dobrobit svih ljudi u teškim i turbulentnim trenucima, svjedočeći povjesnim vremenima u kojima kao kardinal predvodite Katoličku crkvu u Bosni i Hercegovini, a što je i Sveti otac prepoznao i svojom odlukom potvrdio.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak je u Vama uvijek vidjelo iskrenog i pravog prijatelja, istinskog pastira i predvodnika, ali i čvrst oslonac u trenucima dilema.

Neka Vas prate dobro zdravlje i sreća još puno godina na Vašem životnome putu i u nastavku Vaše pastirske misije.

Uz izraze osobitog poštovanja”,

Predsjednik HKD Napredak
dr. sc. Nikola Čiča