Published On: Čet, ruj 26th, 2019

HITNA SJEDNICA Raspašoj u SDP-u zbog imenovanja Zornića

Kadrovsko povjerenstvo SDP BiH Sarajevo održala je u srijedu navečer hitnu sjednicu zbog imenovanja Envera Zornića na poziciju direktora u javnom poduzeću u Sarajevu.

Kako je priopćeno, povod sjednice bio je pojavljivanje dokumenata u medijima, a kojim se dokazuje da je Zornić pred Vojnim sudom Republike Bosne i Hercegovine 1993. godine osuđen za kazneno djelo ubojstva skupine građana nebošnjačke nacionalnosti, odnosno ratnog zločina.

Na sjednicu je pozvan i Enver Zornić ali se nije odazvao pozivu, priopćeno je iz stranke.

Na osnovu uvida u dokumente koji su se pojavili u medijima i medijske reakcije Envera Zornića, Kadrovsko povjerenstvo donijelo je jednoglasne zaključke da predstavnicima SDP BiH u vlasti Kantona Sarajevo nalaže se da odmah smijene Envera Zornića sa pozicije direktora KJKP “Toplane”.

Također, isto povjerenstvo traži hitni ispis Envera Zornića iz evidencije članstva.

Kako navode nadalje, predsjednik i članovi Kadrovskog povjerenstva SDP Sarajevo nisu raspolagali predmetnim informacijama, niti su imali uvid u vojnu arhivu, ali zbog težine počinjenog djela smatraju se odgovornim za učinjeni propust i stoga podnose kolektivnu neopozivu ostavku.

U razdoblju predlaganja kandidata za različite pozicije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti Kadrovsko povjerenstvo vršilo je intervjue i provjere svih kandidata SDP BiH u Sarajevu, ali u tom procesu niti jedna od navedenih informacija nije bila raspoloživa.

”Odluke su donošene na osnovu podataka iz životopisa i aktiviteta kandidata u proteklom razdoblju. Ipak, iako informacije nisu bile dostupne, kadrovsko povjerenstvo se smatra odgovornom te stoga upućuje najiskrenije ispriku članovima obitelji žrtava, članovima SDP-a i građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine”, stoji u priopćenju.

Smjena će, tvrde, biti pokrenuta odmah u četvrtak na sjednici Vlade Kantona Sarajevo, a na inicijativu ministara iz SDP BiH, prenosi bljesak.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare